σωματειο αρβανιτιδη τελευταια νεα

Press Report

Πηγές ειδήσεων προϊόντων ενημερώνονται συνεχώς

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ads

Βρούτσης: «Η νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα αποτελεί τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες»

24 Οκτώβριος 2014 17:18:23 RSS - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline

Με τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία να φθάνουν τα 11,32 δισ. ευρώ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι η νέα «μεγάλη...

Vice Όλες οι ειδήσεις Time24 Οκτώβριος 2014 17:18:23


Ads

Νέα υπερσύγχρονα χειρουργεία στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"

16 Σεπτέμβριος 2014 20:36:05 e-Typos - Ειδήσεις

Tο νέο κτίριο των χειρουργείων του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», αποκλειστική δωρεά της Εθνικής Τράπεζας, εγκαινίασε απόψε ο υπουργός Υγείας Μ.Βορίδης. Ο υπουργός Υγείας που εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά ξεναγήθηκε στα δεκαπέντε νέα σύγχρονα χειρουργεία με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό κορυφαίας τεχνολογίας όπως αντιβακτηριδιακοί τοίχοι corian, χειρουργικοί προβολείς Led και ειδικός κλιματισμός για ασηψία. Ανάμεσα τους υπάρχουν δύο ορθοπεδικά χειρουργεία με στήλες αναισθησιολόγου, λαπαροσκόπου και αρθροσκόπου, τελευταίας γενιάς και δύο καρδιοχειρουργικές αίθουσες, από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Η προσφορά της ΕΤΕ περιλαμβάνει ακόμη δύο νευροχειρουργικές αίθουσες με δυνατότητα σταθερού μαγνητικού ή φορητού αξονικού τομογράφου, διαμπερή αίθουσα παρακολούθησης και πλήρη ακτινολογική προστασία για το προσωπικό. Υβριδικό χειρουργείο μοναδικό στην Ελλάδα, που επιτρέπει την άμεση μετατροπή μιας ενδοαγγειακής επέμβασης σε ανοικτή. Τρεις αίθουσες ανάνηψης με ιατροτεχνικό εξοπλισμό που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στην Ελλάδα. Τριάντα έξι αποστειρωτικές μονάδες με υπερσύγχρονα πλυντήρια και κλιβάνους ατμού. Αιμοδυναμικό εργαστήριο τριών θέσεων τεχνολογίας αιχμής. Πέντε αίθουσες γενικής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής. Αίθουσα θωρακοχειρουργικής υψηλής τεχνολογίας και δύο αίθουσες ενδοσκοπικής επεμβατικής ουρολογίας. Στο χώρο του νοσοκομείου είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι και γιατροί αποδοκιμάζοντας την παρουσία των ΜΑΤ έξω από τα νέα χειρουργεία. Αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου, είχε συνομιλία λίγων λεπτών με τον υπουργό Υγείας στον οποίο τόνισαν ότι το υπερσύγχρονο νέο κτίριο δεν είναι δυνατόν να στεγάσει χειρουργεία που θα λειτουργούν με νοσηλευτές περιορισμένου χρόνου και όχι με μόνιμο προσωπικό. Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του για τα νέα χειρουργεία «η χρηστή διαχείριση της δωρεάς, από το σχεδιασμό μέχρι και την υλοποίηση, επέφερε και σημαντική μείωση του κόστους, ύψους περίπου 7 εκατ. ευρώ, του παραχθέντος έργου που συνολικά ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ. Το εξοικονομηθέν ποσό χρησιμοποιήθηκε για πρόσθετο νοσοκομειακό εξοπλισμό, η παραλαβή του οποίου από τον Ευαγγελισμό ολοκληρώνεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο, όπως επίσης και για μελέτη σχετικά με τη βελτίωση του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Με το συμφωνηθέν ποσό της δωρεάς αμετάβλητο, προχωρούν δράσεις που είναι σε εξέλιξη σε επίπεδο μελετών, με χρόνο ολοκλήρωσης του συνολικού έργου που εκτείνεται στο 2015», υπογραμμίζει το υπουργείο Υγείας.

Vice Όλες οι ειδήσεις Time16 Σεπτέμβριος 2014 20:36:05


Εμπόδια στη λειτουργία σωματείου

08 Σεπτέμβριος 2014 19:05:58 Ελλάδα | Κατηγορία | Ελευθεροτυπία

Παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης του σωματείου εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, καταγγέλλ...

Vice Όλες οι ειδήσεις Time08 Σεπτέμβριος 2014 19:05:58


Συντονίζονται τα σωματεία των νοσοκομείων

24 Ιούνιος 2014 22:19:51 Ελλάδα | Κατηγορία | Ελευθεροτυπία

Σειρά κοινών δράσεων υλοποιούν τα σωματεία των νοσοκομείων Φλέμιγκ - Σισμανόγλειο - Παίδων Πεντέλ...

Vice Όλες οι ειδήσεις Time24 Ιούνιος 2014 22:19:51


Διαμαρτυρία των σωματείων μετάλλου για τις απολύσεις

12 Ιούνιος 2014 16:47:30 Ελλάδα | Κατηγορία | Ελευθεροτυπία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι των σωματείων μετάλλου, για την έγκριση των ο...

Vice Όλες οι ειδήσεις Time12 Ιούνιος 2014 16:47:30


Την τελευταία του δημόσια ομιλία έδωσε ο συγγραφέας Φίλιπ Ροθ

10 Μάϊος 2014 19:09:51 RSS - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline

Την τελευταία του δημόσια ομιλία έδωσε την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη ο διάσημος συγγραφέας Φίλιπ Ροθ, όπως δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφο. Ο Ροθ...

Vice Όλες οι ειδήσεις Time10 Μάϊος 2014 19:09:51


Καταγγελίες-σοκ για τον Αρβανιτίδη της Βέροιας

16 Απρίλιος 2014 18:19:20 Αθλητισμός | Κατηγορία | Ελευθεροτυπία

«Ο Μαρινάκης κάνει κουμάντο στη διαιτησία», «ο Κουρίδης (δικηγόρος της ΕΠΟ) κανόνισε ραντεβού Αρβ...

Vice Αθλητισμός Time16 Απρίλιος 2014 18:19:20


ΗΠΑ: Οι μετανάστες είναι αυτή που αναγέννησαν τα τελευταία 40 χρόνια τη Νέα Υόρκη

12 Απρίλιος 2014 08:21:25 e-Typos - Ειδήσεις

Οι μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στη Νέα Υόρκη τα τελευταία 40 χρόνια, ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες για την αναγέννηση της πόλης και συνέβαλαν ώστε η μεγαλούπολη να γίνει «πιο ασφαλής, προσιτή και ελκυστική» σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. «Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Από την απειλή της πτώχευσης της Νέας Υόρκης στα μέσα της δεκαετίας του &70, οι μετανάστες έχουν γίνει μια κινητήρια δύναμη στη θεαματική ανάκαμψη της πόλης », λέει η μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα από την ΜΚΟ Americas Society και μια ομάδα λόμπι του Συμβουλίου της Αμερικής. Η 17σελιδη μελέτη βασίζεται σε επίσημα στοιχεία για τον πληθυσμό, την εγκληματικότητα και τη στέγαση στη Νέα Υόρκη η οποία έχει 8,3 εκατομμύρια κατοίκους, εκ των οποίων πάνω από 3 εκατομμύρια είναι μετανάστες . Μεταξύ των ετών 1975 και 2013 , οι μετανάστες βοήθησαν να αντιστραφεί η μείωση του πληθυσμού, καθώς επίσης βοήθησαν στη μείωση του ποσοστού εγκληματικότητας, στη βελτίωση της κατάστασης σε προβληματικές συνοικίες, γράφουν οι συντάκτες της μελέτης. «Για κάθε αύξηση κατά 1 % του μεταναστευτικού πληθυσμού σε μια περιοχή, ο αριθμός των εγκλημάτων μειώθηκε κατά μέσο όρο σε 996 ανά έτος» , υπολόγισαν οι ερευνητές . Σύμφωνα με αυτούς, «μέχρι τα δύο τρίτα της μείωσης της εγκληματικότητας μπορεί να αποδοθεί στη μετανάστευση». «Η Νέα Υόρκη έχει επί του παρόντος περισσότερα άτομα που γεννήθηκαν στο εξωτερικό από ό τι οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πόλη στον κόσμο. Η επιτυχία των μεταναστών στη Νέα Υόρκη υπαγορεύει την επιτυχία της πόλης», αναφέρει επίσης η έκθεση. Το 1970, το 8% του πληθυσμού της Νέας Υόρκης έχει γεννηθεί στο εξωτερικό. Το ποσοστό αυτό είναι σήμερα 37 %, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία. Οι μετανάστες από τη Λατινική Αμερική αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού των μεταναστών . Ακολουθούν οι Ασιάτες ( 28 % ) , οι μετανάστες από τη μη - ισπανόφωνη Καραϊβική ( 19 % ) , οι Ευρωπαίοι ( 16 % ) και οι Αφρικανοί ( 4 % ).

Vice Όλες οι ειδήσεις Time12 Απρίλιος 2014 08:21:25


Μηνύσεις απ' την ΕΠΟ, για «παραμύθια» μίλησε ο Αρβανιτίδης

26 Φεβρουάριος 2014 17:46:33 Αθλητισμός | Κατηγορία | Ελευθεροτυπία

Στις απίστευτες καταγγελίες του Αλέξη Κούγια απάντησαν ο Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Χρήστος Υφαντής, ...

Vice Αθλητισμός Time26 Φεβρουάριος 2014 17:46:33


Κυπριακό: Θα πέσει το τελευταίο τείχος της Ευρώπης;

13 Φεβρουάριος 2014 17:09:38 e-Typos - Ειδήσεις

Εκτενείς είναι οι αναφορές του ευρωπαϊκού τύπου στην επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού. «Κύπρος: Θα πέσει το τελευταίο τείχος της Ευρώπης;», είναι ο τίτλος άρθρου στην αυστριακή Die Presse που αναφέρεται στην επανέναρξη των συνομιλιών στη Μεγαλόνησο. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι 40 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή αλλά και 10 χρόνια μετά το δημοψήφισμα, «υπάρχει πλέον νέα ελπίδα. Οι ηγέτες των δυο πληθυσμιακών ομάδων, ο ελληνοκύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Ντερβίς Έρογλου, επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων, ξεκίνησαν την Τρίτη μια νέα προσπάθεια για την ενότητα του νησιού». «(…) Όταν ολοκληρωθούν οι συνομιλίες, Έλληνες και Τούρκοι θα τοποθετηθούν σε χωριστά δημοψηφίσματα επί του σχεδίου. Με δεδομένες τις πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες του παρελθόντος, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η νέα πρωτοβουλία συναντά μεγάλη επιφυλακτικότητα. Έτσι ο Αναστασιάδης δέχεται πιέσεις στο εσωτερικό, επειδή ορισμένα ελληνοκυπριακά κόμματα απορρίπτουν το κοινό ανακοινωθέν ως φιλοτουρκικό. Υπάρχει όμως και λόγος αισιοδοξίας. Οι οικονομικές κρίσεις σε Κύπρο και Ελλάδα έφεραν στο προσκήνιο τα οφέλη μιας επανένωσης. Μέχρι σήμερα η Κύπρος, που είναι μέλος της ΕΕ, δεν μπορεί να έχει εμπορικές σχέσεις με τη γειτονική Τουρκία. Επιπλέον σε μια ενωμένη Κύπρο θα ήταν πιο εύκολη από ότι σήμερα η αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί. Η Τουρκία ενδιαφέρεται επίσης για μια λύση καθώς αυτό θα παραμέριζε τα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις της με την ΕΕ». Στο ίδιος μήκος κύματος και η γερμανική Süddeutsche Zeitung του Μονάχου που παρατηρεί: «Ο νότος βιώνει μια βαθιά οικονομική κρίση και εξαρτάται εδώ και έναν χρόνο από τις χώρες της ευρωζώνης. Η κρίση εντείνει τις πιέσεις για την εξεύρεση λύσης. Αλλά και η κοινή επιθυμία για αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου δίνει μια νέα δυναμική στη διαδικασία της επανένωσης που έχει παγώσει από το 2012». (Πηγή: www.dw.de)

Vice Όλες οι ειδήσεις Time13 Φεβρουάριος 2014 17:09:38