σεχ σοπ

Press Report

Πηγές ειδήσεων προϊόντων ενημερώνονται συνεχώς

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ads

WIND Young Talents - Graduate Trainee Program

14 Ιανουάριος 2016 11:32:29

Advertorial Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς η WIND καλωσορίζει τους 10 ταλαντούχους νέους που ξεχώρισαν σε σύνολο περισσότερων από 1200 υποψήφιους του προγράμματος WIND Young Talents - Graduate Trainee Program. Δέκα νέοι, ηλικίας 24 έως 28 ετών, από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Χίο και τα Χανιά, κάτοχοι πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου ελληνικών και ξένων καταξιωμένων πανεπιστημίων με κατεύθυνση στους κλάδους της Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Marketing, της Πληροφορικής, των Οικονομικών και της Μηχανικής, αλλά και με πτυχία τουλάχιστον 2 ξένων γλωσσών στην πλειονότητά τους. Αυτοί είναι οι WIND Young Talents. Οι νέοι που με το ταλέντο τους, την προσωπικότητά τους και τη θέληση που έχουν να πετύχουν τους στόχους τους θα γίνουν τα αυριανά στελέχη της αγοράς. Για τον Ιάκωβο Γρυλλάκη, τον Άγγελο Δρυλεράκη, την Μαρία Καράκη, τον Γιάννη Καλουπακλή, τον Γιάννη Καρυστινάκη, τον Δημοσθένη Πέττα, τον Μιχάλη Στουπάκη, τον Μιχάλη Στρατίδη, τον Γιώργο Φοβάκη και την Γεωργία Σέχου το ταξίδι τώρα ξεκινά. Έχοντας πλέον ενταχθεί στο ανθρώπινο δυναμικό της WIND, οι δέκα ταλαντούχοι νέοι έχουν την ευκαιρία, μέσα σε διάστημα 18 μηνών, να αποκτήσουν πλούσια επαγγελματική εξειδίκευση, αλλά και να γνωρίσουν τον δυναμικό κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της WIND Ελλάς, κα Ιωάννα Τσίτουρα, με αφορμή την πρώτη ημέρα των 10 νέων στην WIND δήλωσε: «Eπενδύουμε στο πιο σημαντικό κεφάλαιο που διαθέτουμε, το ανθρώπινο δυναμικό μας. Η πρωτοβουλία WIND Young Talents – Graduate Trainee Program προσθέτει αξία σε αυτή τη δέσμευση. Καλωσορίζουμε τους νέους συναδέλφους μας με την ευχή και την υπόσχεση αυτό να είναι το πρώτο από τα σημαντικά ταξίδια - ορόσημα - στην επαγγελματική τους καταξίωση. Μας γεμίζει χαρά και περηφάνια που πλέον ανήκουν στην ομάδα μας και θα μοιραστούν, αλλά και θα γίνουν συν-δημιουργοί της κουλτούρας μας.» Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε διάστημα 20 ημερών, περισσότεροι από 13.000 μοναδικοί χρήστες επισκέφθηκαν το ειδικά διαμορφωμένο microsite www.windyoungtalents.gr . Ακολούθησε η αξιολόγηση 1218 αιτήσεων μέσω της πλατφόρμας Workable για να συμμετέχουν στη συνέχεια περισσότεροι από 100 υποψήφιοι στο Κέντρο Αξιολόγησης σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων Linkage, ενώ έλαβαν μέρος σε μια σειρά συνεντεύξεων από καταξιωμένα στελέχη της εταιρείας για να γίνει η τελική επιλογή των 10 νέων. Σημαντική είναι η παρουσία των Mentors (Καθοδηγητές) - ανώτερων στελεχών και επικεφαλής οργανωτικών μονάδων στη WIND - οι οποίοι αναλαμβάνουν να καθοδηγήσουν τους 10 επιλεγέντες καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ώστε να ενταχθούν στην ομάδα της WIND με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναπτύσσοντας το ταλέντο τους και δίνοντας αξία σε ό,τι προσδιορίζει την εταιρεία. WIND WIND Young Talents Graduate Trainee Program νέοι υποψήφιοι πρόγραμμα απασχόληση Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time14 Ιανουάριος 2016 11:32:29


Ads

Έκλεψε πύθωνα βάζοντάς τον στο… παντελόνι του! (Video)

12 Ιανουάριος 2016 16:17:05

ΚΟΣΜΟΣ Αυτός ο άντρας πρέπει να ήθελε πραγματικά πάρα πολύ έναν πύθωνα. Αλλιώς δεν εξηγείται το… θράσος του να πάει σε ένα πετ σοπ, στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, και να τον κλέψει βάζοντάς τον μέσα στο παντελόνι του. Για κακή του τύχη, τον «συνέλαβε» η κάμερα ασφαλείας την ώρα που «έκρυβε» το αξίας 200 δολαρίων ερπετό. πύθωνας Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time12 Ιανουάριος 2016 16:17:05


Η Volkswagen «ξαναμέτρησε» τα πειραγμένα αυτοκίνητα και τα βρήκε 36.000 αντί για 800.000

09 Δεκέμβριος 2015 14:55:32

ΑΘΛΗΤΙΚA AYTOKINHTO Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε ότι είχε υποεκτιμήσει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε πολύ λιγότερα αυτοκίνητα απ' ό,τι είχε υπολογίσει αρχικά. "Έπειτα από εσωτερικούς ελέγχους και εκτενή μέτρα, αποδείχθηκε ότι σε σχεδόν όλα τα μοντέλα, οι πραγματικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αντιστοιχούν στις ενδεδειγμένες τιμές", ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της. Η εταιρία πρόσθεσε ότι ο αριθμός των οχημάτων που επηρεάζονται ανέρχεται σε περίπου 36.000 οχήματα. Η κρίση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία αρχικά επικεντρώθηκε στο λογισμικό που είχε τοποθετηθεί σε πετρελαιοκίνητα οχήματα, με την VW να παραδέχεται ότι είχε υποεκτιμήσει τις πραγματικές εκπομπές οξειδίου του αζώτου. Στις 3 Νοεμβρίου, η VW είπε ότι είχε επίσης παραποιήσει την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε περίπου 800.000 οχήματα που πουλήθηκαν κυρίως στην Ευρώπη και ότι ανέμενε να επιβαρυνθεί με επιπλέον κόστος τουλάχιστον 2 δισεκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των αποζημιώσεων στους πελάτες. "Ο αρνητικός αντίκτυπος στα κέρδη... δεν έχει επιβεβαιωθεί", ανέφερε η VW. "Το εάν θα έχουμε ένα μικρό οικονομικό αντίκτυπο εξαρτάται από τα αποτελέσματα της επανακαταμέτρησης". Ο Φρανκ Σόπε, αναλυτής στην NordLB σχολίασε: "Φαίνεται να περιορίζεται το μέγεθος των προβλημάτων της VW". Το εποπτικό συμβούλιο της VW συναντάται σήμερα προκειμένου να συζητήσει την πορεία των ερευνών. Παράλληλα, θα ενημερωθεί από τον επικεφαλής της μονάδας Audi σχετικά με τα βήματα που θα γίνουν για μετατροπές στα πολυτελή μοντέλα ντίζελ, στα οποία είχε τοποθετηθεί το λογισμικό που επέτρεπε την παραποίηση των εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ. Volkswagen σκάνδαλο Volkswagen Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time09 Δεκέμβριος 2015 14:55:32


Νιγηρία: Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας

07 Ιούλιος 2015 17:19:17

ΚΟΣΜΟΣ Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη από την έκρηξη μίας βόμβας σε κυβερνητικό κτίριο στα περίχωρα της πόλης Ζάρια, στη βόρεια Νιγηρία, και στη συνέχεια τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός πλήθους δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονταν εκεί, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κυβερνήτης της πολιτείας Καντούνα, Νάσιρ αλ-Ρουφάι. Ο Ζινάρι Σέχου, δημοσιογράφος ενός τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού που βρισκόταν στο σημείο, δήλωσε πως η βόμβα εξερράγη γύρω στις 10.00 π.μ. τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας) στο προάστιο Γκογκαράουα της Ζάρια, όπου είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να υποδεχθεί έναν επικεφαλής της διοίκησης που διορίσθηκε πρόσφατα. "Τρεις ένοπλοι ντυμένοι στα μαύρα άνοιξαν πυρ μέσα στη γραμματεία, τότε έτρεξα να βγω έξω", δήλωσε στο Ρόιτερς ο Ιμπραχίμ Μοχάμεντ, ένας υπάλληλος της τοπικής κυβέρνησης. Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση ωστόσο φέρει τη σφραγίδα της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει εντείνει τις επιθέσεις της τις τελευταίες δέκα ημέρες. Η πιο πρόσφατη μεγάλη επίθεση στην πολιτεία Καντούνα εξαπολύθηκε τον Ιούλιο του 2014, όταν τουλάχιστον 82 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβιστές αυτοκτονίας. Μία είχε στόχο τον νυν πρόεδρο της χώρας Μουχαμαντού Μπουχαρί, ο οποίος ήταν τότε ηγέτης της αντιπολίτευσης. Μόνο την περασμένη εβδομάδα, περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν. Προχθές τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τζος και χθες ένας βομβιστής αυτοκτονίας απέτυχε στην προσπάθειά του να χτυπήσει ένα μεγάλο τέμενος στη δεύτερη μεγαλύτερη νιγηριανή πόλη Κάνο. Νιγηρία βόμβα νεκροί Ζάρια Μπόκο Χαράμ Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time07 Ιούλιος 2015 17:19:17


Νιγηρία: Τουλάχιστον 82 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στην Καντούνα

23 Ιούλιος 2014 19:01:41 e-Typos - Ειδήσεις

Δύο εκρήξεις βομβών που σημειώθηκαν σήμερα στην πόλη Καντούνα της βόρειας Νιγηρίας προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 82 ανθρώπων, δήλωσαν αξιωματούχοι, ενώ οι επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες δεν έχει αναλάβει προς το παρόν κανείς, έχουν τα χαρακτηριστικά αυτών που εξαπολύει η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ. Ένας βομβιστής αυτοκτονίας που στόχευε έναν μετριοπαθή μουσουλμάνο ιερωμένο σκότωσε τουλάχιστον 32 πιστούς σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο. Λίγο αργότερα μια δεύτερη βόμβα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων στην αγορά Κάουο, όπως δήλωσε ένας εργαζόμενος στον Ερυθρό Σταυρό που βρισκόταν στο σημείο. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να προσευχηθούν με τον Σέιχ Νταχίρου Μπάουτσι σε πλατεία της Καντούνα. Όταν έφτασε στο σημείο η οχηματοπομπή του ιερωμένου ο βομβιστής προσπάθησε να τον πλησιάσει προτού τον σταματήσει η προσωπική φρουρά του Μπάουτσι, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και η αστυνομία. «Στόχος της επίθεσης ήταν ο σεΐχης. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις», δήλωσε ο αστυνομικό Σέχου Ούμαρ. Από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε ο Μπάουτσι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ένας εθελοντής που απομάκρυνε πτώματα από το τέμενος δήλωσε ότι μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 32. Η επίθεση στην αγορά Κάουο είχε στόχο την οχηματοπομπή του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Νιγηρίας και πρώην πρόεδρο της χώρας Μουχαμάντου Μπουχάρι, όπως δήλωσε ο γιος του Μούσα που βρισκόταν στο σημείο, ενώ πρόσθεσε ότι ο πατέρας του δεν έχει τραυματιστεί. Ο Μπουχάρι ήταν ο κύριος αντίπαλος του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν στις εκλογές του 2011. Προς το παρόν κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις, όμως η Μπόκο Χαράμ εξαπολύει τους τελευταίους μήνες συχνά επιθέσεις με εκρηκτικά στη βορειοανατολική Νιγηρία. Το Σαββατοκύριακο οι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης λεηλάτησαν την πόλη Ντάμποα, στη βορειοανατολική Νιγηρία, και τα γύρω χωριά σκοτώνοντας τουλάχιστον 50 ανθρώπους. Στο μεταξύ τέσσερις χώρες που βρίσκονται γύρω από τη λίμνη του Τσαντ θα δημιουργήσουν μια «ένοπλη πολυεθνική δύναμη» για να καταπολεμήσουν «την ολοένα και αυξανόμενη» απειλή της Μπόκο Χαράμ, όπως δήλωσε μια επίσημη πηγή. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο Νίγηρας, η Νιγηρία, το Τσαντ και το Καμερούν δεσμεύθηκαν να συνεισφέρουν 700 στρατιώτες η κάθε χώρα στη δύναμη αυτή.

Vice Όλες οι ειδήσεις Time23 Ιούλιος 2014 19:01:41


Νιγηρία: Τουλάχιστον 82 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στην Κανούνα

23 Ιούλιος 2014 18:43:13 e-Typos - Ειδήσεις

Δύο εκρήξεις βομβών που σημειώθηκαν σήμερα στην πόλη Κανούντα της βόρειας Νιγηρίας προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 82 ανθρώπων, δήλωσαν αξιωματούχοι, ενώ οι επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες δεν έχει αναλάβει προς το παρόν κανείς, έχουν τα χαρακτηριστικά αυτών που εξαπολύει η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ. Ένας βομβιστής αυτοκτονίας που στόχευε έναν μετριοπαθή μουσουλμάνο ιερωμένο σκότωσε τουλάχιστον 32 πιστούς σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο. Λίγο αργότερα μια δεύτερη βόμβα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων στην αγορά Κάουο, όπως δήλωσε ένας εργαζόμενος στον Ερυθρό Σταυρό που βρισκόταν στο σημείο. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να προσευχηθούν με τον Σέιχ Νταχίρου Μπάουτσι σε πλατεία της Καντούνα. Όταν έφτασε στο σημείο η οχηματοπομπή του ιερωμένου ο βομβιστής προσπάθησε να τον πλησιάσει προτού τον σταματήσει η προσωπική φρουρά του Μπάουτσι, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και η αστυνομία. «Στόχος της επίθεσης ήταν ο σεΐχης. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις», δήλωσε ο αστυνομικό Σέχου Ούμαρ. Από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε ο Μπάουτσι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ένας εθελοντής που απομάκρυνε πτώματα από το τέμενος δήλωσε ότι μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 32. Η επίθεση στην αγορά Κάουο είχε στόχο την οχηματοπομπή του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Νιγηρίας και πρώην πρόεδρο της χώρας Μουχαμάντου Μπουχάρι, όπως δήλωσε ο γιος του Μούσα που βρισκόταν στο σημείο, ενώ πρόσθεσε ότι ο πατέρας του δεν έχει τραυματιστεί. Ο Μπουχάρι ήταν ο κύριος αντίπαλος του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν στις εκλογές του 2011. Προς το παρόν κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις, όμως η Μπόκο Χαράμ εξαπολύει τους τελευταίους μήνες συχνά επιθέσεις με εκρηκτικά στη βορειοανατολική Νιγηρία. Το Σαββατοκύριακο οι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης λεηλάτησαν την πόλη Ντάμποα, στη βορειοανατολική Νιγηρία, και τα γύρω χωριά σκοτώνοντας τουλάχιστον 50 ανθρώπους. Στο μεταξύ τέσσερις χώρες που βρίσκονται γύρω από τη λίμνη του Τσαντ θα δημιουργήσουν μια «ένοπλη πολυεθνική δύναμη» για να καταπολεμήσουν «την ολοένα και αυξανόμενη» απειλή της Μπόκο Χαράμ, όπως δήλωσε μια επίσημη πηγή. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο Νίγηρας, η Νιγηρία, το Τσαντ και το Καμερούν δεσμεύθηκαν να συνεισφέρουν 700 στρατιώτες η κάθε χώρα στη δύναμη αυτή.

Vice Όλες οι ειδήσεις Time23 Ιούλιος 2014 18:43:13


Βρετανία: Η επιστροφή των Μόντι Πάιθον μετά από 30 χρόνια

30 Ιούνιος 2014 19:26:48 e-Typos - Ειδήσεις

Ένας ψόφιος παπαγάλος, χορεύτριες gogo και ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ θα εμφανιστούν στο σόου των Μόντι Πάιθον οι οποίοι, 30 χρόνια μετά την τελευταία τους κοινή δουλειά, θα ξαναβρεθούν αύριο στη σκηνή για δέκα παραστάσεις στο Λονδίνο. Ο Τζον Κλιζ, ο Μάικλ Πέιλιν, ο Τέρι Γκίλιαμ, ο Έρικ Άιντλ και ο Τέρι Τζόουνς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα υποσχέθηκαν ότι το θέαμα θα είναι εντυπωσιακό και, εννοείται, θεοπάλαβο. "Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που όλα πήγαν καλά", τόνισε ο Έρικ Άιντλ, που ανέλαβε να σκηνοθετήσει την παράσταση. Το θέαμα, ο προϋπολογισμός του οποίου έφτασε τα 5,6 εκατομμύρια ευρώ, θα περιλαμβάνει διάφορα σκετς, τραγούδια και χορούς, θα είναι δηλαδή ιδιαίτερα πληθωρικό, όπως είπαν οι πέντε "Πάιθον" που σήμερα διανύουν όλοι τους την όγδοη δεκαετία της ζωής τους. "Είμαι ήδη εξαντλημένος μετά από το πρώτο νούμερο", αστειεύτηκε το 71χρονος Πέιλιν, μετά από κοπιαστικές πρόβες δύο εβδομάδων. Η παράσταση τιτλοφορείται "One Down, Five to Go" (δηλαδή σε ελεύθερη απόδοση "Ένας στο χώμα, πέντε έτοιμοι να φύγουν") προς τιμή του έκτου μέλους της ομάδας, του Γκρέιαμ Τσάπμαν ο οποίος πέθανε από καρκίνο το 1989. Η O2 Arena όπου θα παίξουν οι Μόντι Πάιθον αναμένεται ότι θα είναι κατάμεστη από 14.000 θεατές κάθε βράδυ. Μάλιστα όταν ανακοινώθηκε η επανένωσή τους και η επιστροφή τους στη σκηνή, τον περασμένο Νοέμβριο, τα εισιτήρια της πρώτης παράστασης εξαντλήθηκαν μέσα σε 44 δευτερόλεπτα. Σε ένα από τα διασημότερα σκετς εμφανίζεται ο Τζον Κλιζ να πηγαίνει στο πετ-σοπ τον παπαγάλο του επειδή πέθανε. Ο Μάικλ Πέιλιν, που παίζει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, τον διαβεβαιώνει ότι "δεν πέθανε, κοιμάται" και ακολουθούν πέντε λεπτά με παράλογα και ξεκαρδιστικά λογοπαίγνια. Οι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν επίσης από τις ταινίες του 1975 "Οι Μόντι Πάιθον και το Άγιο Δισκοπότηρο" και του 1979 "Ένας προφήτης μα τι προφήτης" – στην τελευταία ο Τσάπμαν έπαιζε έναν απλό άνθρωπο που κατά λάθος τον περνούν για προφήτη. Τριάντα χρόνια μετά το "Νόημα της ζωής", την τελευταία τους ταινία, οι Μόντι Πάιθον υποσχέθηκαν ότι θα αναβιώσουν τις σημαντικότερες επιτυχίες τους, με γκεστ-σταρ τον Στίβεν Χόκινγκ. Ωστόσο, δεν θέλησαν να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις για την εμφάνιση του διάσημου αστροφυσικού και τον "ρόλο" που θα έχει στη σκηνή. Η τελευταία παράσταση, στις 20 Ιουλίου, θα αναμεταδοθεί απευθείας σε κινηματογραφικές αίθουσες σε όλον τον κόσμο, ως το "τελευταίο αντίο" της ομάδας στους πιστούς οπαδούς της. "Είναι προτιμότερο να το κάνουμε μία φορά καλά, στην Αγγλία, όπου ξεκίνησαν όλα και μετά να σταματήσουμε", τόνισε ο Τζον Κλιζ.

Vice Όλες οι ειδήσεις Time30 Ιούνιος 2014 19:26:48


Νιγηρία: Τον έκλεισαν σε ψυχιατρείο επειδή δεν πιστεύει στον Θεό

25 Ιούνιος 2014 18:13:13 e-Typos - Ειδήσεις

Η οικογένεια ενός Νιγηριανού τον έκλεισε σε ψυχιατρείο όταν εκείνος τους δήλωσε ότι δεν πιστεύει στον Θεό, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον δικηγόρο του. Ο χημικός μηχανικός Μουμπάρακ Μπάλα ζει στη βόρεια Νιγηρία, στη μουσουλμανική πολιτεία Κάνο που από το 2000 έχει υιοθετήσει τον αυστηρό ισλαμικό νόμο (σαρία). Η οικογένεια του Μουμπάρακ τον κατηγορεί για "αποστασία" από τη μουσουλμανική πίστη, που με βάση τον ισλαμικό νόμο τιμωρείται με θάνατο. Ο Μοχάμαντ Σέχου Μπέλο, ο δικηγόρος του 29άχρονου, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι ο πατέρας του πελάτη του, ανησυχώντας για την ασφάλειά του, τον έκλεισε σε ψυχιατρική κλινική, παρά τη θέλησή του. "Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι ο προς το παρόν Μπάλα χρειάζεται ψυχιατρική θεραπεία. Όμως εκείνος επιμένει ότι είναι μια χαρά και ότι τα φάρμακα που του χορηγούν τον αρρωσταίνουν", πρόσθεσε. Ο δικηγόρος είπε ότι έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για να πετύχει την απελευθέρωση του Μουμπάρακ από το νοσοκομείο. Η υπόθεση αυτή εξετάζεται επίσης από τη Διεθνή Ένωση Ανθρωπιστικών Μελετών και Ηθικής.

Vice Όλες οι ειδήσεις Time25 Ιούνιος 2014 18:13:13


Ο Ν. Δένδιας στη Κεφαλονιά: Το κράτος οφείλει να δείξει την παρουσία του

03 Φεβρουάριος 2014 17:41:24 e-Typos - Ειδήσεις

Την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης του κράτους στην Κεφαλονιά, που μετράει τις πληγές της μετά το νέο μεγάλο σεισμό, υπογράμμισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο νησί, με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ ενισχύσεις έχουν φτάσει από όλους τους αρμόδιους οργανισμούς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν. Ο υπουργός εξέφρασε τη λύπη του για τις ζημιές που έχουν προκληθεί κυρίως στο Ληξούρι, καθώς «επηρεάζουν άμεσα τη δυνατότητα των κατοίκων να έχουν μία ομαλή ζωή», ενώ θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για ό,τι είδε «και από εκεί και πέρα η κρατική μηχανή πρέπει να κάνει το καθήκον της». Ο κ. Δένδιας, μετά από σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου στην οποία συμμετείχε το μεσημέρι, στο Αργοστόλι, δήλωσε ότι στη συνεδρίαση έγινε μία αποτίμηση της κατάστασης και τόνισε ότι αποφασίστηκε να ενισχυθεί ο κρατικός μηχανισμός στο Ληξούρι και στην περιοχή της Παλικής, η οποία κυρίως επλήγη. «Έδωσα ήδη τις σχετικές εντολές και στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική. Θα υπάρξει και αυτοτελές κλιμάκιο μηχανικών, το οποίο θα εγκατασταθεί στο Ληξούρι. Επίσης, ήδη μετακινήθηκαν οι αρμόδιοι του δήμου και της περιφέρειας για να ελέγξουν την κατάσταση των δημοσίων κτιρίων στο Ληξούρι. Ξαναλέω, το κράτος οφείλει να δείξει την παρουσία του στη δημοτική ενότητα Παλικής, όπως τη δείχνει στην Κεφαλονιά όλες αυτές τις ημέρες και να βεβαιώσει τον πολίτη ότι είναι και θα παραμείνει δίπλα του», τόνισε ο υπουργός. Σημειώνεται ότι έχουν τεθεί σε ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να συνδράμουν το έργο της πολιτικής προστασίας στο νησί. Στην Κεφαλονιά οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ενισχυθεί με συνολικά 30 αστυνομικούς από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ενώ για την υποστήριξη του έργου των Πυροσβεστικών Δυνάμεων μετέβη σήμερα από την Πάτρα κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ, με οκτώ πυροσβεστικούς υπαλλήλους και ένα διασωστικό σκύλο. Στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξενοκράτης» έχουν προχωρήσει επίσης στην αποστολή προσωπικού και μέσων στην Κεφαλονιά, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, όπως επίσης και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, καθώς και εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας. Τον κ. Δένδια συνοδεύουν στην Κεφαλονιά ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο γγ Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Στράτος Σιμόπουλος. Μετέβησαν, επίσης, στην Κεφαλονιά ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου, και ο Γενικός Επιθεωρητής Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Αφάλης. Ο κ. Δένδιας μετέβη αρχικά στο Ληξούρι, όπου επισκέφτηκε σημεία στα οποία σημειώθηκαν ζημιές από τη σεισμική δραστηριότητα, όπως το λιμάνι της πόλης, σχολικά κτίρια και το Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο. Στη συνέχεια μετέβη στο Αργοστόλι, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Περιφέρειας (ΣΟΠΕ), που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΤΕΙ Κεφαλονιάς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Θανάσης Μπούρας, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη και ο βουλευτής Πρεβέζης της ΝΔ Δημήτρης Τσουμάνης, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας - Ιθάκης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Ευστάθιος - Σωτήριος Κουρής, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών φορέων, και ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας. Τέλος, ο υπουργός επισκέφθηκε την έδρα της περιφερειακής ενότητας Κεφαλληνίας – Ιθάκης, όπου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ευστάθιο - Σωτήριο Κουρή.

Vice Όλες οι ειδήσεις Time03 Φεβρουάριος 2014 17:41:24


Τουρκία: Διαδικτυακό σεξ-σοπ κατάλληλο για μουσουλμάνους

21 Οκτώβριος 2013 16:58:33 H KAΘHMEPINH : Επικαιρότητα

Το πρώτο διαδικτυακό σεξ-σοπ που προσφέρει στους χρήστες του Ίντερνετ προϊόντα «χαλάλ», δηλαδή «σύννομα» με τη μουσουλμανική θρησκεία, άνοιξε πρόσφατα στην Τουρκία, όπως αποκάλυψε σήμερα ο τουρκικός Τύπος. Ο ιστότοπος του καταστήματος είναι ιδιαίτερα σοβα... ...

Vice Κόσμος Time21 Οκτώβριος 2013 16:58:33