πρωτο θεμα τών φωτων 6 1 2014

Press Report

Πηγές ειδήσεων προϊόντων ενημερώνονται συνεχώς

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ads

Τους αλλάζουν τα φώτα στην Μακεδονία: Αντικατάσταση λαμπτήρων σε όλο το οδικό δίκτυο

08 Ιούνιος 2015 15:29:35

ΕΛΛAΔΑ Καλύτερη ποιότητα φωτισμού, μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας σχεδιάζει να πετύχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την τοποθέτηση 1.400 λαμπτήρων νέας τεχνολογίας LED στο οδικό δίκτυο. Οι νέοι λαμπτήρες, που θα τοποθετηθούν το προσεχές διάστημα, θα αντικαταστήσουν τις παλιές λάμπες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και -μεταξύ άλλων- θα μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος κατά 50%. Οι καινούριες λάμπες, με διάρκεια ζωής έως και 100.000 ώρες, θα προσφέρουν επίσης καλύτερη ποιότητα φωτισμού με αποτέλεσμα να διευκολύνουν την ορατότητα των οδηγών και κατά συνέπεια να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα στους δρόμους, θα είναι λιγότερο ενεργοβόρες και θα προστατεύουν το περιβάλλον καθώς έχουν μειωμένες εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα. "Δεδομένου ότι ο ηλεκτροφωτισμός είναι πρώτη προτεραιότητά μας, αφού αφορά σε ανθρώπινες ζωές, προχωρούμε μαζί με τη συντήρηση που είναι σε εξέλιξη σε βασικούς οδικούς άξονες την αντικατάσταση των παλιών λαμπτήρων. Αρχικά θα αντικατασταθούν οι λαμπτήρες στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης και μετά στους κομβικούς άξονες και των επτά περιφερειακών ενοτήτων", δήλωσε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο ηλεκτροφωτισμός είναι η πιο ενεργοβόρα λειτουργική εγκατάσταση στους οδικούς άξονες καθώς τα φώτα τους χειμερινούς μήνες λειτουργούν από 12 - 14 ώρες, ενώ το καλοκαίρι από 9 - 10 ώρες. Στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας υπάρχουν 18.000 - 20.000 λαμπτήρες. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, στη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το πρόγραμμα προμηθειών για το έτος 2015 προμήθειας φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας LED και θα προχωρήσει ο διαγωνισμός προϋπολογισμού 1.239.840 ευρώ. Σημειώνεται πως οι παλιοί λαμπτήρες δεν θα πεταχτούν αλλά θα τοποθετηθούν σε σημεία του επαρχιακού δικτύου στα οποία δεν υπάρχει φωτισμός. φώτα δρόμος Μακεδονία Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time08 Ιούνιος 2015 15:29:35


Ads

Νέα φώτα σε σχήμα όρχεων για την προστασία των ποδηλατών (Photos)

29 Μάϊος 2015 18:49:43

ΚΟΣΜΟΣ Τις νέες «μπάλες» ποδηλάτων δημιούργησαν οι Καναδοί σχεδιαστές Scott B και Heather L για να βελτιώσουν την προστασία των ποδηλατών στους δρόμους. Η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από αυτό το νέο προϊόν είναι ότι «χρειάζεται @ρχιδι@ για να κάνεις ποδήλατο στην πόλη». Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο άντρες κρέμασαν κανονικά φωτοάκια LED κάτω από τις σέλες τους, πράγμα που όπως διαπίστωσαν δεν ήταν καθόλου πρακτικό, καθώς τα φωτάκια έστελναν την δέσμη φωτός προς τα κάτω κι αυτό περιόριζε την θέασή τους από τους οδηγούς στον δρόμο. Έτσι, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν κάτι που θα είναι πιο πρακτικό και αστείο. Επιπλέον, βρέθηκαν 1.580 άνθρωποι οι οποίοι θέλησαν να χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια των δημιουργών με αποτέλεσμα το προϊόν να κυκλοφορήσει στην αγορά από τις 6 Μαΐου. ποδήλατα ποδηλάτες φώτα όρχεις Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time29 Μάϊος 2015 18:49:43


Επανέφεραν τις χαμένες μνήμες σε πειραματόζωα με τη βοήθεια φωτός!

29 Μάϊος 2015 08:13:33

ΥΓΕΙΑ Ιάπωνες και Αμερικανοί νευροεπιστήμονες κατάφεραν να επαναφέρουν στον εγκέφαλο ποντικιών, μνήμες που φαίνονταν οριστικά χαμένες λόγω σοβαρής αμνησίας. Το επίτευγμα μπορεί μελλοντικά να βοηθήσει στη θεραπεία ανθρώπων με ανάλογα προβλήματα απώλειας μνήμης. Οι ερευνητές του ιαπωνικού Ινστιτούτου Επιστημών του Εγκεφάλου RIKEN και του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Σουσούμου Τονεγκάβα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", έδωσαν στα πειραματόζωα ένα φάρμακο, το οποίο τα εμπόδισε να δημιουργήσουν μνήμες για ένα γεγονός που τους προκαλούσε φόβο. Όταν όμως, στη συνέχεια, οι επιστήμονες ενεργοποίησαν με φως εκείνους τους νευρώνες που σχηματίζουν τις μνήμες, τότε οι τελευταίες επανήλθαν. Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, σε μερικές τουλάχιστον περιπτώσεις αμνησίας, οι αναμνήσεις μπορεί να μην έχουν διαγραφεί οριστικά, απλώς ο εγκέφαλος αδυνατεί να τις ανακαλέσει και έτσι να τις ξαναθυμηθεί. Η νέα οπτογενετική τεχνική δίνει «φωτεινή» χείρα βοηθείας στον εγκέφαλο, ώστε να κάνει την ανάκληση της ανάμνησης. Αν η μέθοδος επιβεβαιωθεί και στους ανθρώπους, τότε θα ανοίξει παράθυρο ελπίδας για όσους πάσχουν από αμνησία, π.χ. λόγω τραύματος στον εγκέφαλο, νόσου Αλτσχάιομερ ή άλλης νευροεκφυλιστικής διαταραχής. Το «μυστικό» της νέας ελπιδοφόρας τεχνικής συνίσταται στην εισαγωγή -μέσω ενός αβλαβούς ιού- γονιδίων στα εγκεφαλικά κύτταρα (νευρώνες), έτσι ώστε αυτά να παράγουν πλέον μια φωτοευαίσθητη πρωτεϊνη, η οποία κάνει τα κύτταρα να ενεργοποιούνται υπό την επίδραση του φωτός. Οι ερευνητές έκαναν ήπιο ηλεκτροσόκ στα πειραματόζωα, ώστε να τους δημιουργήσουν μια ανάμνηση φόβου σε ένα συγκεκριμένο χώρο. Όταν τα ποντίκια επέστρεφαν στον ίδιο χώρο, ακόμη και χωρίς επανάληψη του ηλεκτροσόκ, πάγωναν από τον φόβο τους λόγω της ανάμνησης. Όταν όμως οι επιστήμονες έδωσαν στα ποντίκια μια χημική ουσία που μπλόκαρε τον σχηματισμό αναμνήσεων στους νευρώνες, τότε τα ζώα δεν θυμούνταν το ηλεκτροσόκ και έτσι δεν φοβούνταν πια τον χώρο όπου αυτό είχε λάβει χώρα. Ο φόβος (και η μνήμη του) τελικά επανήλθε, όταν μέσω του φωτός ενεργοποιήθηκαν οι αντίστοιχοι νευρώνες, που είχαν «αποθηκεύσει» το εκφοβιστικό συμβάν. Αμνησία ποντίκια απώλεια μνήμης πειραματόζωα φως Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time29 Μάϊος 2015 08:13:33


Κλείνει το θέμα Καρατζά ο Σωτήρης Χατζάκης

14 Μάρτιος 2015 11:11:57

"Π" ART ΘΕΑΤΡΟ Τον είχε πικράνει πολύ τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού, αυτή η ιστορία με τον νεαρό σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζά, αλλά χτες αργά το βράδυ αποφάσισε να βάλει τέλος σ' αυτό το θέμα. Είχε προηγηθεί χτες το απόγευμα προσωπική του επιστολή προς τους δημοσιογράφους, όπου διευκρίνιζε γι' άλλη μια φορά: "Επειδή σέβομαι και αναγνωρίζω την καλοπροαίρεση των ανθρώπων που ζητούν την άρση της νομικής διαδικασίας θα ήθελα να τους απευθύνω τα εξής ερωτήματα: 1) Γνωρίζουν ότι ο κύριος Δημήτρης Καραντζάς ύστερα από δική μου απόφαση ήταν ο πρώτος, σε τόσο νεαρή ηλικία σκηνοθέτης που πέρασε ποτέ από την κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου του κτιρίου Τσίλλερ; 2) Γνωρίζουν ποσό τον στήριξα στις ενστάσεις και στις αντιδράσεις που υπήρξαν για την απόφαση μου αυτή; 3) Γνωρίζουν πως ακριβώς με αποκάλεσε ο κύριος Καραντζάς; 4) Θα άντεχαν οι ίδιοι αυτόν τον χαρακτηρισμό, ο οποίος παρέμεινε όχι μια μέρα αλλά πολλές στον ιστότοπο του κύριου Δημήτρη Καραντζά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης; 5) Γνωρίζουν ότι ο κύριος Καραντζάς , παρ ότι του ζητήθηκε από τον νομικό μου σύμβουλο, αρνείται να υπογράψει ένα κείμενο που να εκφράζει σαφώς και όχι αορίστως τη συγνώμη του με έντιμο και ειλικρινή τρόπο; Δεν περίμενα καμία ευγνωμοσύνη από τον κύριο Καραντζά. Αυτά στους καιρούς μας είναι αξίες που έχουν ξεχαστεί. Θα επιθυμούσα όμως ευπρέπεια και σεβασμό στη δημόσια επικοινωνία. Το διαδίκτυο διευκολύνει την ανθρώπινη κοινότητα, δεν μπορεί να καταντήσει τόπος ανθρωποφαγίας και ευτελισμού των πάντων. Περιμένω τη σαφή συγνώμη του κυρίου Καραντζά και το θέμα θα λήξει εδώ". Αργά το βράδυ, με νέο μέιλ του επανήλθε κλείνοντας το θέμα: "Μόλις διάβασα ένα e-mail που μου έστειλε ο κύριος Παύλος Παπαδόπουλος διευθυντής του ΒΗmagazino. Ο άνθρωπος αυτός μίλησε στην καρδιά μου. Ναι, κύριε Παπαδόπουλε. Δυστυχώς, δεν έχω παιδιά αλλά όμως τα αγαπάω τόσο μα τόσο πολύ. Βλέπω λοιπόν τον Δημήτρη Καραντζά σαν παιδί μου και το θέμα τελειώνει εδώ. Θέλω μόνο να δώσω μια συμβουλή: Ας βλέπουμε τον κόσμο με συγκατάνευση και με έλεος ψυχής. Και εμείς όταν ήμασταν πιτσιρικάδες παίξαμε σκληρό ροκ αλλά σεβόμασταν τους παλιούς. Δεν πετροβολούσαμε τους γέρους μας, κάτι ήξεραν κι αυτοί. Δημήτρη, σε χαιρετώ και σου εύχομαι κάθε καλό και υγεία για τη ζωή και τη δουλειά σου. Σωτήρης Χατζάκης"

Vice Όλες οι ειδήσεις Time14 Μάρτιος 2015 11:11:57


Μητοστάκης: Το θέμα ηγεσίας πρέπει να τεθεί από τον Σαμαρά

20 Φεβρουάριος 2015 12:43:32

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για το θέμα της ηγεσίας του κόμματος και τυχόν διεκδίκησή της, είπε: «Θα με ρωτήσετε για αυτό, αν τεθεί θέμα ηγεσίας» προσθέτοντας ότι «ο πρώτος που θα πρέπει να θέσει το ζήτημα, είναι ο πρόεδρος του κόμματος. Όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο ίδιος έχει τον λόγο». Αναλυτικά

Vice Όλες οι ειδήσεις Time20 Φεβρουάριος 2015 12:43:32


Πρώτο θέμα παγκοσμίως η πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στα exit polls

25 Ιανουάριος 2015 18:48:41

Πώς σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ την πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στα exit polls. Αναλυτικά

Vice Όλες οι ειδήσεις Time25 Ιανουάριος 2015 18:48:41


Πρώτο θέμα στον ευρωπαϊκό Τύπο ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ

25 Ιανουάριος 2015 13:06:55 RSS - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline

Τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης της γηραιάς ηπείρου αλλά και του κόσμου έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις ελληνικές εκλογές. Πρώτο θέμα στον...

Vice Όλες οι ειδήσεις Time25 Ιανουάριος 2015 13:06:55


Πρώτο Θέμα vs Ποντίκι: Η μάχη των γιγάντων (Video)

04 Δεκέμβριος 2014 18:22:12

Την περασμένη Δευτέρα τα καλύτερα γυμνασμένα - στο φαγητό - κορμιά του «Π», αντιμετώπισαν τους συναδέλφους του Πρώτου Θέματος, στην πρώτη αγωνιστική για το πρωτάθλημα Τύπου μπάσκετ. Αναλυτικά

Vice Όλες οι ειδήσεις Time04 Δεκέμβριος 2014 18:22:12


Αυτά που ΘΑ διαβάσετε στο Πρώτο Θέμα!

15 Σεπτέμβριος 2014 10:37:23 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από τις σελίδες της Ελεύθερης Ωρας, έχουμε εδώ και πολύ καιρό προειδοποιήσει για τις αθρόες ενδείξεις που υπάρχουν σχετικά με την ύπαρξη κέντρων ισλαμιστικής – τζιχαντιστικής προπαγάνδας στην χώρα μας.

Vice Όλες οι ειδήσεις Time15 Σεπτέμβριος 2014 10:37:23


Αυτά που ΘΑ διαβάσετε στο Πρώτο Θέμα!

09 Σεπτέμβριος 2014 16:15:17 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από τις σελίδες της Ελεύθερης Ωρας, έχουμε εδώ και πολύ καιρό προειδοποιήσει για τις αθρόες ενδείξεις που υπάρχουν σχετικά με την ύπαρξη κέντρων ισλαμιστικής – τζιχαντιστικής προπαγάνδας στην χώρα μας.

Vice Όλες οι ειδήσεις Time09 Σεπτέμβριος 2014 16:15:17