πρακτορεια οπαπ ωρεσ λειτουργιασ

Press Report

Πηγές ειδήσεων προϊόντων ενημερώνονται συνεχώς

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ads

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με πράκτορες ΟΠΑΠ

06 Φεβρουάριος 2016 19:08:07

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα συμπεράσματα της μελέτης για τις επιπτώσεις που θα έχει στα δημόσια έσοδα η επιβολή του πρόσθετου τέλους στα τυχερά παιχνίδια παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των πρακτόρων του ΟΠΑΠ στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέχεια των επαφών της ομοσπονδίας πρακτόρων του ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) με τους εμπλεκομένους φορείς, σχετικά με την επιβολή του “τέλους” στα τυχερά παιχνίδια, το προεδρείο της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου την Τέταρτη. Σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται πως «πέρα από την επιχειρηματολογία σχετικά με τις οδυνηρές συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης για τον κλάδο των πρακτόρων, και την αναποτελεσματικότητα όσον αφορά την είσπραξη των προσδοκώμενων εσόδων από το Υπ.Οικονομικών παρουσιαστήκαν και τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης που διενεργήθηκε από την έγκυρη PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. για λογαριασμό της ΠΟΕΠΠΠ και είναι άκρως επιβαρυντική όσον αφόρα τα αποτελέσματα από ενδεχόμενη εφαρμογή της απόφασης. Μιας μελέτης που με επιστημονικό τρόπο καταδεικνύει και επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας τόσο στο θέμα του κινδύνου κλεισίματος χιλιάδων πρακτορείων, όσον και της αδυναμίας είσπραξης των εσόδων που υπολογίζει το Υ. Oικονομικών». Η συζήτηση «έγινε σε κλίμα κατανόησης από την μεριά των κυβερνητικών στελεχών, φάνηκε ότι πείστηκαν από την επιχειρηματολογία της ΠΟΕΠΠΠ και από την μελέτη που παρουσιάστηκε, δόθηκε δε από την πλευρά τους η υπόσχεση, ότι θα υπάρξει συνάντηση άμεσα της ΠΟΕΠΠΠ, με στελέχη των εμπλεκόμενων υπουργείων, για την δρομολόγηση της οριστικής λύσης, με την άρση της επιβολής του τέλους 0,05 ευρώ, ανά στήλη των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ Α.Ε». Πηγή: euro2day.gr ΟΠΑΠ πράκτορες τυχερά παιχνίδια ΣΥΡΙΖΑ Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time06 Φεβρουάριος 2016 19:08:07


Ads

Άνδρας 35αρης ο νικητής του Τζόκερ – Τι αποκαλύπτει η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου

15 Δεκέμβριος 2015 16:27:46

ΕΛΛAΔΑ Το «αμόκ» όσων έπαιξαν Τζόκερ με την ελπίδα να κερδίζουν το τεράστιο ποσό των 15,5 εκ. ευρώ ακολούθησε έντονο ενδιαφέρον για την ταυτότητα του νικητή. Το τυχερό δελτίο παίχτηκε στην περιοχή των Βραχνεΐκων Αχαΐας Μιλώντας στο thebest.gr η ιδιοκτητρια του πρακτορείου Όλγα Κόρδα ανέφερε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τον ΟΠΑΠ ο κάτοχος του δελτίου είναι ένας άνδρας 35 ετών, ο οποίος ήταν περαστικός από την περιοχή. Ο ίδιος εμφανίστηκε στα γραφεία του ΟΠΑΠ στην Αθήνα, το μεσημέρι της Δευτέρας. τζόκερ νικητής Βραχνεΐκα Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time15 Δεκέμβριος 2015 16:27:46


Κλειστά σήμερα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

01 Δεκέμβριος 2015 08:49:12

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κλειστά είναι σήμερα περίπου 4.500 πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας, ενάντια στο μέτρο της επιβολής τέλους στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) είναι αντίθετη στο μέτρο που, όπως επισημαίνει, προκαλεί αφανισμό του κλάδου και καλεί όλους τους πράκτορες του ΟΠΑΠ να συμμετέχουν στην απεργία και στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Οικονομικών. Οι πράκτορες αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή τέλους 0.05 ευρώ σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ καθώς, όπως υποστηρίζουν χαρακτηριστικά, στοχοποιείται το νόμιμο παιχνίδι ενώ παράλληλα πριμοδοτείται ο παράνομος τζόγος που καλπάζει ανενόχλητος. ΟΠΑΠ πρακτορεία ΟΠΑΠ Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time01 Δεκέμβριος 2015 08:49:12


Ο ΟΠΑΠ διαφωνεί με την επιβολή φόρου ή τέλους στα παιχνίδια του

09 Νοέμβριος 2015 11:24:31

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αντίθετος στα σενάρια επιβολής τέλους ή όποιου επιπλέον φόρου σε οποιοδήποτε παιχνίδι του, είναι ο ΟΠΑΠ. Ο γενικός διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου επισημαίνει ότι τυχούσα επιβολή τέλους ή φόρου στα παιχνίδια της εταιρείας θα επηρεάσει άμεσα την παικτική δραστηριότητα. Θα μειωθούν κατά πολύ οι στήλες που συμπληρώνονται από τους παίκτες και κατά συνέπεια θα πληγούν τα δημοσιονομικά έσοδα, καθώς θα μειωθεί το ποσό που εισπράττει το ελληνικό δημόσιο από τη συμμετοχή του κατά 30% στα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας. Επιπλέον, θα μειωθεί ο εταιρικός φόρος που καταβάλουν η ΟΠΑΠ και το δίκτυο των πρακτόρων της, καθώς και ο φόρος των νικητών. Αναφορικά με τις αντιδράσεις των πρακτόρων σχετικά με την επιβολή αυτού του φόρου ή τέλους, ο Οδυσσέας Χριστοφόρου επισημαίνει ότι είναι δεδομένο ότι οποιοδήποτε τέλος ή φόρος στα παιχνίδια της ΟΠΑΠ θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στο δίκτυο της εταιρείας, το οποίο θα πληγεί σημαντικά. Οι 4.500 πράκτορες, οι οικογένειές τους και περισσότεροι απο 20.000 εργαζόμενοι στα πρακτορεία θα βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντικότατα προβλήματα, καθώς δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα νέα δεδομένα και για το λόγο αυτό αλλά για πολλούς ακόμη λόγους η ΟΠΑΠ είναι κάθετα αντίθετη με αυτή την ιδέα. Ο κ. Χριστοφόρου αναφέρει ότι ο ΟΠΑΠ έχει ενημερώσει την κυβέρνηση για την μη-αποδοτικότητα του τέλους ή του φόρου αυτού, καθώς και για τις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει ενώ παράλληλα, έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που θα πλήξουν τον παράνομο τζόγο που αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα έξι δισ. ευρώ. Συνεπώς, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τη μάστιγα του παράνομου τζόγου τα οφέλη του ελληνικού δημοσίου θα είναι πολύ μεγάλα και πιο αποτελεσματικά από το μέτρο που αναφέρεται. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφόρου, ο ΟΠΑΠ στη διάρκεια της κρίσης έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Aποτελεί τον μεγαλύτερο φοροδότη στην χώρα μας, αποδίδοντας μόνο για το 2014, 570 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα προχώρησε στη διάσωση του ελληνικού ιπποδρόμου καταβάλλοντας 40 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο και μέσω του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας παρέδωσε το πρώτο μέρος ενός μεγάλου έργου που είναι η ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» και ταυτόχρονα υποστηρίζει χιλιάδες παιδιά μέσω του καινοτόμου προγράμματος αθλητικών ακαδημιών. ΟΠΑΠ Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time09 Νοέμβριος 2015 11:24:31


«Λουκέτο» στο ιστορικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Τάνγιουγκ»

05 Νοέμβριος 2015 15:02:11

MEDIA Το υπουργείο Πολιτισμού και Πληροφοριών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση επικύρωσε την απόφαση για την παύση λειτουργίας του ιστορικού ειδησεογραφικού πρακτορείου "Τάνγιουγκ". Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δύο προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του "Τάνγιουγκ" απέτυχαν αφού δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από αγοραστές και η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο του. Τραγική σύμπτωση αποτελεί το γεγονός ότι η απόφαση για το κλείσιμο του "Τάνγιουγκ" επικυρώνεται την ίδια ημέρα που άρχισε το πρακτορείο να λειτουργεί. Στις 5 Νοεμβρίου του 1943 το "Τάνγιουγκ" από την παρανομία μετέδιδε την πρώτη είδηση για την αντιφασιστική ένοπλη δράση των παρτιζάνων του Τίτο με τη φράση: "Εδώ, τηλεγραφικό πρακτορείο της νέας Γιουγκοσλαβίας…το 'Τάνγιουγκ' μεταδίδει". Ύστερα από 73 χρόνια, η κυβέρνηση Βούτσιτς αποφάσισε να "σβήσει" ένα ιστορικό πρακτορείο ειδήσεων που μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '80 συγκαταλέγονταν μέσα στα πέντε μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων του κόσμου. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας βλέποντας τη δυσαρέσκεια κυρίως της κοινής γνώμης στο εσωτερικό αλλά και τις αντιδράσεις από το εξωτερικό προσπάθησε σήμερα να αποποιηθεί των ευθυνών του για το κλείσιμο του "Τάνγιουγκ". Στην συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου επιτέθηκε φραστικά στον υπουργό Πολιτισμού Ίβαν Τάσοβατς, καθιστώντας τον υπεύθυνο για την παύση λειτουργίας του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων. "Θέλω για τα πρακτικά και την ιστορία να πω ότι εγώ ήμουν κατά του κλεισίματος του Τάνγιουγκ. Εσύ Τάσοβατς μου έλεγες ότι είναι αναγκαίο για την πορεία των μεταρρυθμίσεων αλλά τώρα δεν βάζεις τις δικιά σου πλάτη για να σηκώσεις το βάρος αλλά την δικιά μου πλάτη..." είπε ο Αλ. Βούτσιτς στην συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου απευθυνόμενος στο υπουργό Πολιτισμού. Τα λόγια αυτά δεν έχουν πλέον καμία βαρύτητα και μάλλον αποτελούσαν επίδειξη εντυπωσιασμού αφού λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος ο Σέρβος πρωθυπουργός υπέγραψε την απόφαση για το κλείσιμο του "Τάνγιουγκ". Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να μεταφερθεί στο μουσείο της Γιουγκοσλαβίας το φωτογραφικό αρχείο του "Τάνγιουγκ", που περιλαμβάνει 3,5 εκατομμύρια αρνητικά φωτογραφιών. Τάνγιουγκ Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time05 Νοέμβριος 2015 15:02:11


ΟΠΑΠ: Εγκαίνια ανακαινισμένων πτερύγων νοσοκομείων Παίδων - Αλλαγή ώρας έναρξης

03 Νοέμβριος 2015 11:27:53

Advertorial Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π.Α. Αγλαΐα Κυριάκου» θα εγκαινιαστούν σε ειδική εκδήλωση από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος, και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε χώρο νοσοκομείων τα οποία θα βρίσκονται σε λειτουργία και ταυτόχρονα υπάρχει περιορισμός ως προς τον χώρο. Η πρώτη φάση, στις 12.00 π.μ, που περιλαμβάνει την τελετή του Αγιασμού και η κοπή Κορδέλας στον ανακαινισμένο 3ο όροφο του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου «Παν. Αγλ. Κυριακού» θα καλυφθεί μόνο από τα τηλεοπτικά συνεργεία (δεν θα γίνουν δηλώσεις). Μόλις αυτή ολοκληρωθεί, οι κάμερες θα πρέπει να μεταφερθούν στο Χωρέμειο Αμφιθέατρο όπου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση της εκδήλωσης: τελετή συνέντευξη τύπου, παρουσίαση. Πρώτη φάση εκδήλωσης : 3ος όροφος Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου «Παν. Αγλ. Κυριακού» (Θηβών κ Παπαδιαμαντοπούλου) 11.30: Προσέλευση τηλεοπτικών συνεργείων 12.00: Τελετή Αγιασμού κ εγκαινίων (λήξη 12.30) Δεύτερη Φάση εκδήλωσης : 12.30: Μετακίνηση τηλεοπτικών στο Χωρέμειο Αμφιθέατρο 13.00-14.00: Παρουσίαση των ανακαινισμένων πτερύγων των δύο Νοσοκομείων Ομιλητές : · Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός · Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος Β’ · Δήμαρχος, κ. Γιώργος Καμίνης · Πρόεδρος και Δ.Σ. ΟΠΑΠ, κ. Kamil Ziegler · Γενικός Διευθυντής Marketing ΟΠΑΠ, κ. Petr Matejovsky · Διοικητής Νοσκομείων Παίδων, κ. Εμμανουήλ Παπασάββας · Πρόεδρος Δ.Σ. Αγλαϊα Κυριακού, κα Μαριόγκα Φραγκάκη 14.20 Ολοκλήρωση εκδήλωσης – Δεξίωση εγκαίνια ΟΠΑΠ νοσοκομεία Η Αγία Σοφία Παίδων Π.Α. Αγλαΐα Κυριάκου Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time03 Νοέμβριος 2015 11:27:53


Διεθνής πιστοποίηση του Ομίλου ΟΠΑΠ για το Υπεύθυνο Παιχνίδι από το Word Lottery Association

10 Σεπτέμβριος 2015 14:44:42

Advertorial Η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. πιστοποιήθηκαν πρόσφατα από τον διεθνή οργανισμό World Lottery Association (WLA) για τις αρχές Υπεύθυνου Παιχνιδιού που εφαρμόζουν στην καθημερινή λειτουργία τους. Πρόκειται για τις μοναδικές ελληνικές εταιρίες που έχουν λάβει πιστοποίηση Επιπέδου 3, με ανώτατο το Επίπεδο 4, ως επιβεβαίωση της δέσμευσης του Ομίλου ΟΠΑΠ στην προστασία του καταναλωτή, αποτελώντας έτσι οργανισμό-πρότυπο στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Ο Όμιλος ΟΠΑΠ επιβραβεύεται από το WLA για τον συνεπή σχεδιασμό και την εφαρμογή των αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Με γνώμονα τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους καταναλωτές, τους εργαζομένους, και τους συνεργάτες του ο Όμιλος ΟΠΑΠ εξακολουθεί να θεσπίζει οικειοθελώς κανόνες και να αναλαμβάνει αυστηρές δεσμεύσεις, επιδιώκοντας να κρατήσει ζωντανή τη χαρά του παιχνιδιού. Οι δράσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση των πρακτόρων καθώς και του συνόλου των εργαζομένων της εταιρείας, την απαιτούμενη σήμανση στα πρακτορεία και διαφημιστική προβολή, τη διάθεσή ενημερωτικού υλικού, καθώς και την στήριξη μέσω της αποκλειστική γραμμή βοήθειας 1114 του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Καμίλ Ζίγκλερ δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που το World Lottery Association επιβράβευσε τη στρατηγική μας για το Υπεύθυνο Παιχνίδι. Η πιστοποίηση μας, επιβεβαιώνει ότι οι αξίες της υπευθυνότητας, της ακεραιότητας και της καινοτομίας αποτελούν κομμάτι του DNA μας και αντανακλώνται στην καθημερινή μας λειτουργία. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά ώστε όλοι να μπορούν να απολαμβάνουν υπεύθυνα το παιχνίδι». Πληροφορίες για το WLA Το World Lottery Association αποτελείται από εταιρείες - μέλη που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών και εφαρμόζουν τα υψηλότερα πρότυπα εταιρικής υπευθυνότητας στο πλαίσιο των αρχών Υπεύθυνου Παιχνιδιού, εστιάζοντας κυρίως σε αξίες όπως η υπευθυνότητα, η ακεραιότητα, ο επαγγελματισμός και η καινοτομία. Οι εταιρείες-μέλη του φορέα, όπως η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., καλούνται να δεσμευτούν έμπρακτα στην τήρηση αυτών των αρχών βάσει σχετικής πιστοποίησης που λαμβάνουν σε 4 στάδια. Η αξιολόγηση της υποψηφιότητας κάθε εταιρείας για τη συγκεκριμένη πιστοποίηση πραγματοποιείται από μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών και η απόκτησή της δείχνει πόσο επιτυχημένα είναι στην πράξη τα προγράμματα Υπεύθυνου Παιχνιδιού που εφαρμόζονται, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών. ΟΠΑΠ πιστοποίηση WLA Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time10 Σεπτέμβριος 2015 14:44:42


Τηλεδιάσκεψη ΟΠΑΠ για τα αποτελέσματα B’ τριμήνου 2015

31 Αύγουστος 2015 12:15:52

Advertorial Τη θετική πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 παρουσίασε σε αναλυτές κατά το conference call ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζιγκλερ. Οι πωλήσεις της εταιρίας ήταν σε ανοδική τροχιά για όγδοο συνεχές τρίμηνο και τα καθαρά έσοδα προ φόρων αυξήθηκαν κατά 15,1% σε ετήσια βάση. Ωστόσο, όπως σημείωσε, το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον για το 2015 αναμενόμενα θα επηρεάσει όλους τους τομείς της οικονομίας συμπεριλαμβανομένου και του κλάδου των τυχερών παιγνίων, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές προκλήσεις. Ειδικότερα, όσον αφορά τις επιπτώσεις από την επιβολή των capital controls στη χώρα μας ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ σημείωσε ότι σίγουρα επηρεάζουν τα έσοδα της εταιρίας, χωρίς να αποτυπώνονται στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου. Η επίδρασή τους εμφανίζεται τον Ιούλιο και αυτή τη στιγμή, οι επιπτώσεις τους είναι σαφώς ηπιότερες. Η εταιρία αντέδρασε έγκαιρα και αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν, τόσο για τους παίκτες και τους πράκτορές της. Μετά τις αναταράξεις του Ιουλίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η τάση είναι θετική και τα ποσά που δαπανούν οι παίκτες ανακάμπτουν σημαντικά. Καμίλ Ζίγκλερ: Το project των VLTs δεν είναι βιώσιμο αν δεν αλλάξει άμεσα το πλαίσιο λειτουργίας τους Αναφορικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα των VLTs του ΟΠΑΠ, η οποία ανεστάλη τον περασμένο Ιούλιο μετά την αιφνίδια αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας τους από την ΕΕΕΠ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ .Καμίλ Ζίγκλερ κατά τη διάρκεια του conference call για τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου, σημείωσε: «Παραμένουμε απολύτως προσηλωμένοι στην επένδυσή μας και θα εξακολουθήσουμε να προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία ενός ορθολογικού και ισορροπημένου ρυθμιστικού πλαισίου. Το τελευταίο διάστημα έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας στις αρμόδιες αρχές και αναμένουμε το συντομότερο δυνατό μία λύση που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και παράλληλα θα επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας των VLTs, οδηγώντας στα προσδοκώμενα οφέλη και έσοδα για το δημόσιο. Εξετάζουμε όλες τις επιλογές μας σε όλες τις κατευθύνσεις για θετική έκβαση του ζητήματος». Ερωτηθείς σχετικά, ο επικεφαλής του Οργανισμού ανέφερε πως σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση, δεν θα πρέπει να υπάρξει αμφιβολία πως ο ΟΠΑΠ θα κινηθεί με όλα τα μέσα για τη διασφάλιση των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων της, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής σε διαιτητικό δικαστήριο, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, ως Διοίκηση του ΟΠΑΠ είμαστε υποχρεωμένοι να ασκήσουμε κάθε δικαίωμα που απορρέει από το νόμο και τη σύμβαση προκειμένου να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της εταιρίας τόσο στην Ελλάδα , όσο και στο εξωτερικό." Ο κύριος Ζίγκλερ επεσήμανε επίσης, ότι οι πρωτοφανείς περιορισμοί που έθεσε ο νέος κανονισμός της ΕΕΕΠ οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα από το προσδοκώμενο, διατηρώντας τους παίκτες στον παράνομο τζόγο. Αυτό παράλληλα σημαίνει ότι οι παίκτες παραμένουν εκτεθειμένοι σε όλους τους κινδύνους της παράνομης δραστηριότητας και το κράτος χάνει σημαντικότατα έσοδα. Το συμπέρασμά μας αυτό το επιβεβαιώνουν και οι πάροχοί μας, επιτυχημένες διεθνώς εταιρίες στον τομεα των παιγνίων με δραστηριότητα σε πάρα πολλές χώρες και κάτω από διαφορετικά ρυθμιστικά πλαίσια ‘ κορυφαίες εταιρίες δηλαδή οι οποίες είναι πρωτοπόρες στον τομέα υπεύθυνου παιχνιδιού. Με το νέο όμως κανονισμό είναι αδύνατο να ξεκινήσει το project. Θέλουμε έναν λογικό και ισορροπημένο κανονισμό που θα μας επιτρέψει να ξεκινήσουμε το project και θα δώσει στο κράτος σημαντικά δημόσια έσοδα και θέσεις εργασίας. Το κράτος θα μόνο οφέλη από την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου. Όσο γρηγορότερα ξεκινήσουμε τόσο γρηγορότερα θα έρχονται νέα δημόσια έσοδα. Θεωρούμε ότι θα βρεθεί λύση. Ωστόσο δεν θα περιμένουμε για πάντα. ΟΠΑΠ Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time31 Αύγουστος 2015 12:15:52


Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη

12 Αύγουστος 2015 10:15:41

ΕΛΛAΔΑ Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ σημειώθηκε γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου δυο άγνωστοι, με απειλή όπλου και χρήση σπρέι πιπεριού, απέσπασαν από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν. Οι δράστες αναζητούνται. ληστεία πρακτορείο ΟΠΑΠ Θεσσαλονίκη Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time12 Αύγουστος 2015 10:15:41


Το «χοντρό» πόκερ των επόμενων ωρών

19 Ιούνιος 2015 12:57:05

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία, έκτακτες συνεδριάσεις της ΕΚΤ, των αρχηγών των κρατών-μελών της Ευροζώνης και του Eurogroup, ασφυκτικές πιέσεις, σενάρια για ενδεχόμενη παράταση της δανειακής σύμβασης ως το τέλος του χρόνου και μεγάλη εκροή καταθέσεων, συνθέτουν το καυτό πολιτικό σκηνικό των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα τη Δευτέρα. Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνέρχεται σήμερα εκτάκτως για να συζητήσει πιθανή αύξηση της χρηματοδότησης του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πολλές ευρωπαϊκές πηγές. Η έκτακτη συνεδρίαση, που οργανώθηκε τηλεφωνικά, είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι, σύμφωνα με τις πηγές, τη στιγμή που η εκροή κεφαλαίων από τις τράπεζες έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. ‘Eκτακτη Σύνοδος Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα το απόγευμα. Το Bερολίνο θα διαπραγματευτεί με την Αθήνα "μέχρι την τελευταία στιγμή", αλλά η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα ο Πέτερ Αλτμάιερ, διευθυντής της γερμανικής Καγκελαρίας στο δίκτυο Inforadio, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επίτευξη συμφωνίας για την ελληνική κρίση χρέους είναι δυνατή. Προηγουμένως, ωστόσο, και συγκεκριμένα ως το μεσημέρι της Δευτέρας θα επιχειρηθεί να κλείσουν τα περισσότερα ανοιχτά θέματα σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων . Στη συνέχεια, στις 4 ώρα Ελλάδας της ίδιας ημέρας, η σκυτάλη θα περάσει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης που επίσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες. Τον τελικό λόγο πάντως θα τον έχουν οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της ευρωζώνης στο επίπεδο των οποίων θα επιχειρηθεί να επικυρωθεί η συμφωνία. Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πήγες, τα ανοιχτά θέματα εξακολουθούν να είναι αρκετά, τόσο δημοσιονομικού χαρακτήρα όσο και διαρθρωτικού. Την ανάγκη προηγούμενης επίτευξης συμφωνίας στο τεχνικό επίπεδο υπογράμμισαν άλλωστε προσερχόμενοι στο χώρο της συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο πολλοί υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, όπως ο Αυστριακός Χανς Γεργκ Σελινγκ, ο Λιθουανός Ριμάντας Σάτζιους και ο Φινλανδός Αλεξάντερ Στουμπ. Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν τόνισε πως έχει ήδη σημειωθεί πρόοδος και ότι είναι ώρα «να γίνει σοβαρή και εμπιστευτική διεργασία», πάνω στην οποία θα βασιστεί η συνεδρίαση της Δευτέρας έτσι ώστε να επιτευχθεί μια «αξιόπιστη, ισχυρή και βιώσιμη συμφωνία». Κύκλοι προσκείμενοι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξάλλου πιθανολογούσαν σήμερα από το Λουξεμβούργο πως στην παρούσα φάση θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μια περαιτέρω παράταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2015. Αναπόσπαστο τμήμα αυτής της συμφωνίας θα είναι η κάλυψη όλων των οικονομικών αναγκών της Ελλάδας σε σχέση με τις διεθνείς δανειακές υποχρεώσεις της το 2015. Η Αθήνα με επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, καλωσόρισε την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής με το επιχείρημα ότι δικαιώθηκαν οι επιδιώξεις της οι διαπραγματεύσεις να γίνουν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο και διαβεβαίωσε «εργαζόμαστε τώρα για την επιτυχία της Συνόδου αυτής». Παράλληλα, επανέλαβε το μήνυμα προς εγχώριους και διεθνείς κύκλους που ποντάρουν σε μια οικονομική και κατά πολιτική αποσταθεροποίηση μέσω ενός bank run ότι θα διαψευστούν «όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου». Σύμφωνα με ερμηνείες το μήνυμα αυτό στρέφεται και κατά της ΤτΕ, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει διαψεύσει επίσημα την είδηση περί αιτήματος για πρόσθετο ELA, είδηση η οποία ενισχύει τον πανικό των καταθετών. Ο Αλέξης Τσίπρας με τις πρόσφατες παρεμβάσεις του έχει θέσει ως κόκκινη γραμμή τις συντάξεις και το θέμα του ΦΠΑ στο ρεύμα, ζητά να κρατηθούν χαμηλά τα πρωτογενή πλεονάσματα για το 2015 και το 2016, ενώ είναι γνωστό ότι διεκδικεί λύση για τη χρηματοδότηση που να υπερβαίνει τις ανάγκες του καλοκαιριού και βέβαια διεκδικεί, το λιγότερο, μια σαφή δέσμευση για λύση στο θέμα του χρέους στην κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης. Σύνοδος Κορυφής Eurogroup Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time19 Ιούνιος 2015 12:57:05