ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.Α21.2014

Press Report

Πηγές ειδήσεων προϊόντων ενημερώνονται συνεχώς

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ads

Πότε καταβάλλονται προνοιακά επιδόματα και επίδομα θέρμανσης

11 Νοέμβριος 2015 08:31:16

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τα χρήματα για τα προνοιακά επιδόματα έχουν σταλεί και θα καταβληθούν κανονικά, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, εκτίμησε πως υπάρχει πεδίο συμφωνίας με τους δανειστές για τα κόκκινα δάνεια και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί την πρώτη κατοικία. Υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξουν φορολογικές επιβαρύνσεις και στο ιντερνετικό στοίχημα, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχει έκθεση με 190 οδηγούς που χρέωναν σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα παραπάνω σχεδόν 500 χιλιόμετρα την ημέρα. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις εφορίες, τον περασμένο μήνα ξεπεράστηκε ο στόχος κατά 190 εκατ. ευρώ και σε συνδυασμό με τη σχετικά περιορισμένη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών -περίπου 600 εκατ., έναντι 1,5 δισ. τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον η καταβολή του αυξημένου ΦΠΑ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες, φαίνεται πως αύξησαν κατά πολύ τα έσοδα με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών, αν και δεν έχει λάβει ακόμα τη δόση των 2 δισ., να έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και να καλύψει εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με επιδόματα και πληρωμές προς τρίτους. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, το υπουργείο Οικονομικών την ερχόμενη Παρασκευή θα πληρώσει περίπου 30 εκατ. ευρώ σε 250.000 δικαιούχους επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που έχουν υποβάλει αιτήσεις από πέρυσι και μέχρι στιγμής είτε έχουν εισπράξει μέρος του επιδόματος είτε τίποτα. Η τελευταί δόση του περυσινού επιδόματος πρόκειται να ανέλθει γύρω στα 120 ευρώ. Παράλληλα την περασμένη Δευτέρα μεταφέρθηκαν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης 109.029.404 ευρώ για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου. Αυτά αφορούν σε 170.000 οικογένειες και θα χρειαστούν 7-8 ημέρες για να μεταφερθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Άρα η όλη διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί ως τις 20 Νοεμβρίου. προνοιακά επιδόματα επίδομα θέρμανσης ΕΝΦΙΑ Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time11 Νοέμβριος 2015 08:31:16


Ads

Ως πότε;

09 Νοέμβριος 2015 09:42:49

Επωνύμως Από 400 (στην καλύτερη περίπτωση) έως 700 δισ. ευρώ (στη χειρότερη) εκτιμά ο αρμόδιος υπουργός το κόστος της κλιματικής αλλαγής για την Ελλάδα. Στα 850 δισ. ανεβἀζει το σύνολο του ελληνικού χρέους (δημόσιου, ιδιωτικού και αναλογιστικού) ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Οι δημογραφικές προβολές προβλέπουν ότι οι Έλληνες θα είναι από 4 έως 7 εκατομμύρια λιγότεροι στο τέλος του παρόντος αιώνα. Η χώρα θα χρειαστεί να περιμένει ώς το 2034, πιθανολογεί ξένη τράπεζα, για να αναπληρώσει τις συνέπειες της κρίσης και να επιστρέψει (αν καν) στο βιοτικό επίπεδο του 2009. Σε πάνω από 100 εκατομμύρια υπολογίζονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες από τον αραβομουσουλμανικό κόσμο που θα αναζητήσουν στην Ευρώπη μια νέα πατρίδα τις αμέσως επόμενες δεκαετίες· ανάλογη προβλέπεται το ίδιο διάστημα η μείωση του γηγενούς ευρωπαϊκού πληθυσμού. Το ξέρω ότι τέτοια νούμερα, όταν γίνονται κατανοητά (πράγμα διόλου αυτονόητο), δεν ακούγονται ευχάριστα. Για την ακρίβεια δεν ακούγονται καν: Η φυσική τάση του ανθρώπου εμπρός στο αδιανόητο είναι η άρνηση και η καταφυγή στην ονειροφαντασία. (Και αυτό ισχύει και για σένα, αγαπητέ αναγνώστη - ιδίως για σένα, mon semblable, mon frère!) Πόσω μάλλον όταν αυτό το αδιανόητο απέχει και κάμποσες βολικές δεκαετίες, και αντί να πέσει μονομιάς στο σβέρκο μας θα προτιμήσει εκείνον των παιδιών μας... Το μεγάλο επίτευγμα ημών των γόνων της Μεταπολίτευσης; Μας άρκεσαν 30 χρόνια για να μετατρέψουμε το Finis Greciae του Χρήστου Γιανναρά, από εξωφρενική προφητεία σε σημαντική στατιστική πιθανότητα. Και καλά, οι λαοί εκεί έξω στους δρόμους, απασχολημένοι όπως είναι με το μέγα θέμα της μειώσεως των συντάξεων ή της αυξήσεως του φόρου στα παιδικά ζιπουνάκια, ουδέν ακούουν... Είθισται. Οι ελίτ του τόπου ωστόσο; Δημοσιογράφοι, πολιτικοί, διανοούμενοι, επιχειρηματίες, ώς πότε θα ξοδεύουν όλη τη φαιά ουσία, που θρυλείται ότι διαθέτουν, σε βαθυστόχαστες αναλύσεις για τα "ισοδύναμα"; Ώς πότε θα φιλονικούν για τη λεπτή κόκκινη γραμμή που ξεχωρίζει, υποτίθεται, τους "γενοκτόνους" από τους "εθνοκαθαρτήρες"; * Ο Κ. Κουτσουρέλης είναι συγγραφέας, διευθυντής του περιοδικού "Νέο Πλανόδιον" Κ. Κουτσουρέλης. ελληνικό χρέος Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time09 Νοέμβριος 2015 09:42:49


Λιακουνάκος: « Δεν έχω δωροδοκήσει ποτέ»

29 Σεπτέμβριος 2015 13:59:18

ΕΛΛAΔΑ «Εύλογη εντύπωση» για την «"πρακτική" βεβιασμένης "απολογίας"» του, εκφράζει ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος συνελήφθη χθες μετά από ένταλμα για την υπόθεση της προμήθειας των οπλικών συστημάτων "Έρικσον", με τις κατηγορίες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκίας. Όπως υποστηρίζει σε γραπτή δήλωσή του, ήταν «πάντοτε, αποδεδειγμένα, στη διάθεση των δικαστικών αρχών», «δεν είχε ασκηθεί, εξ αρχής, σε βάρος μου, και στα πλαίσια της παρούσης υποθέσεως, η οποιαδήποτε ποινική δίωξη», «δεν έχω δωροδοκήσει, όπως κατ΄επανάληψη έχω δηλώσει οιονδήποτε κρατικό αξιωματούχο» και «όλη η επαγγελματική μου δραστηριότητα ήταν ανέκαθεν διαφανής και νόμιμη και τα εισοδήματά μου εμφανή και φορολογητέα στην Ελλάδα». Στην ίδια ανακοίνωση, ο Θ. Λιακουνάκος αναφέρει ότι «εξομοιώνονται, άδικα, πρόσωπα και πρακτικές, στον χώρο των εξοπλιστικών συμβάσεων και παραγνωρίζεται ότι εγώ, προσωπικά, καθώς και οι εταιρείες συμφερόντων μου, έχουμε υποστεί 155 φορολογικούς ελέγχους που διενήργησαν 594 ελεγκτές των φορολογικών αρχών από τους οποίους (ελέγχους) , ουδέποτε, προέκυψε κάτι επιλήψιμο» και ότι «μόνο την τελευταία 15ετία έχουμε καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο φόρους ύψους 155 εκατ. ευρώ» και καταλήγει: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει στο ακέραιο το έργο της και θα αγνοήσει τις διάφορες Κασσάνδρες που πανηγυρίζουν, δημόσια, για τη σύλληψή μου, αδιαφορώντας για τους 3.500 εργαζόμενους στις εταιρείες μου και το μέλλον αυτών». Λιακουνάκος Θωμάς Λιακουνάκος Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time29 Σεπτέμβριος 2015 13:59:18


Θα γίνει της ...παράτασης–Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πάνε αργότερα

21 Μάϊος 2015 10:18:37

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τη μία παράταση, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να την ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα με... χαρά. Αφορά στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι οφειλέτες, αναμένεται να αποκτήσουν περιθώριο μέχρι τις 27 Ιουνίου καθώς το επιτελείο στη Καραγιώργη Σερβίας διακρίνει αυξημένο ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες. Έτσι, δεν θα αφήσει την ευκαιρία να συλλέξει έσοδα και τον Ιούνιο να πάει ανεκμετάλλευτη. Πόσο μάλλον όταν τον επόμενο μήνα δεν έχει να εισπράξει ούτε ΕΝΦΙΑ, ούτε φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και –πιθανότατα- ούτε φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων. Προς το παρόν, από τη ρύθμιση το υπ.Οικ έχει μαζέψει περισσότερα από 170 εκατ. ευρώ και σκοπεύει να τα κάνει... 300 εκατ. ευρώ μέχρι και το τέλος Ιουνίου. Τη δεύτερη παράταση, το υπουργείο Οικονομικών θα τη δώσει υποχρεωτικά πλέον με μεγάλο προβληματισμό. Αφορά στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων. Υποτίθεται ότι η εφαρμογή έχει ανοίξει στην πραγματικότητα όμως ελάχιστοι μπορούν να κάνουν δήλωση. Ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί τα στοιχεία για τα δάνεια –που σημαίνει ότι όσοι έχουν στεγαστικό ή καταναλωτικό η εξυπηρέτηση των οποίων αποτελεί τεκμήριο- δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ενώ δεν έχουν δοθεί καν στη δημοσιότητα οι οδηγίες για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει λιγότερες από 80.000 δηλώσεις σύνολο έξι εκατομμυρίων. Για να τηρηθεί η προθεσμία της 30ης Ιουνίου, θα πρέπει από τώρα και μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα να υποβάλλονται περισσότερες από 210.000 ανά εργάσιμη ημέρα. Ο προβληματισμός συνίσταται στο ότι ακόμη και δεν είναι ξεκάθαρο αν με την παράταση θα μπορέσουν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν την πρώτη δόση στο τέλος Ιουλίου. (σ.σ ο νόμος προβλέπει ότι ανεξάρτητα από το πότε θα γίνει η κάθε δήλωση η πρώτη δήλωση θα πρέπει να πληρωθεί Ιούλιο, η δεύτερη Σεπτέμβριο και η 3η μέχρι τέλος Νοεμβρίου). Προς το παρόν, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στο να μην ανακοινώσει παράταση για την προθεσμία πληρωμής της 1ης δόσης παρά μόνο για την υποβολή της δήλωσης. Η νέα προθεσμία, δεν αποκλείεται να διαρκέσει μέχρι και τα τέλη Ιουλίου. παράταση φορολογικές δηλώσεις ρύθμιση 100 δόσεις Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time21 Μάϊος 2015 10:18:37


Φορολογικές δηλώσεις: Λάθη στους κωδικούς για μισθούς και συντάξεις - Τι πρέπει να γνωρίζετε

18 Μάϊος 2015 10:18:34

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σε επικοινωνία με τον εργοδότη τους θα πρέπει να έλθουν οι φορολογούμενοι που διαπιστώνουν ότι οι προσυμπληρωμένοι κωδικοί για τους μισθούς και τις συντάξεις στη φορολογική τους δήλωση είναι κενοί ή τα στοιχεία που έχουν εγγραφεί σ' αυτούς είναι λανθασμένα. Η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έχει ήδη ξεκινήσει και ορισμένοι φορολογούμενοι διαπιστώνουν κατά την συμπλήρωση της δήλωσής τους ότι οι συγκεκριμένοι κωδικοί είναι κενοί ή τα στοιχεία που περιέχονται σ αυτούς είναι λανθασμένα. Στην περίπτωση αυτή, επειδή οι ίδιοι δεν μπορούν να παρέμβουν στο κωδικό, ούτε και η φορολογική δήλωση μπορεί να αποσταλεί χωρίς τη συμπλήρωσή του θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έχει ήδη δώσει Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Σημειώνεται ότι η προσυμπλήρωση των κωδικών έχει γίνει με βάση τα αρχεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που προέκυψαν από την επεξεργασία των ηλεκτρονικά υποβληθεισών βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών από εργοδότες και φορείς. Ετσι εάν ο φορολογούμενος έχει έντυπη βεβαίωση αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών και τα στοιχεία της δεν έχουν προσυμπληρωθεί στη δήλωση, θα πρέπει να κάνει τις ενέργειες τις οποίες συνιστά η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατά τον ακόλουθο τρόπο: 1.Να συμπληρώσει όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να δηλώσει (όπως αυτοκίνητα δαπάνες κ.τ.λ.) 2. Να κάνει προσωρινή αποθήκευση της δήλωσης Ε1 3. Να επικοινωνήσει με τον εργοδότη ή τον φορέα που εξέδωσε τη βεβαίωση, προκειμένου να ενημερωθεί αν υπέβαλε το αρχείο βεβαιώσεων αποδοχών ή πότε θα τα στείλει. Εφόσον ο εργοδότης υποβάλλει ηλεκτρονικά τη βεβαίωση και ενημερωθούν τα αρχεία θα εμφανιστούν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία αυτής και ο φορολογούμενος θα μπορεί να συνεχίσει την υποβολή της δήλωσης Ε1. Εάν ο εργοδότης δεν υποβάλλει τη βεβαίωση αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών, τότε θα πρέπει να συμπληρώσει τους κωδικούς της δήλωσης που αφορούν εισοδήματα και παρακράτηση φόρου για τα οποία δεν υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση (Στην περίπτωση αυτή μπορεί να κληθεί ο φορολογούμενος να αποστείλετε στην ΔΗΛΕΔ τις σχετικές βεβαιώσεις). Εάν τα στοιχεία της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών σας, είναι διαφορετικά από αυτά που είναι προσυμπληρωμένα, οι ενέργειες θα πρέπει να είναι οι ακόλουθες: 1. Να συμπληρωθούν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που πρέπει να δηλωθούν (όπως αυτοκίνητα δαπάνες κ.τ.λ.) 2. Να γίνει προσωρινή αποθήκευση της δήλωσης Ε1 3. Να επικοινωνήσει ο φορολογούμενος με τον εργοδότη ή φορέα και σε περίπτωση λανθασμένης υποβολής, θα πρέπει ο εργοδότης ή φορέας να υποβάλλει ηλεκτρονικά εκ νέου το αρχείο με τα σωστά στοιχεία βεβαίωσης. Σε διαφορετική περίπτωση, ο φορολογούμενος θα πρέπει να επικοινωνήσει με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Συναλλασσομένων της ΔΕ μέσω e-mail ή στο τηλέφωνο 15515. οδηγίες κωδικοί φορολογικές δηλώσεις λανθασμένοι κενοί Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time18 Μάϊος 2015 10:18:34


Πότε θα ανοίξει το TAXISnet για τις φορολογικές δηλώσεις

13 Μάϊος 2015 16:27:04

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πέμπτη ή Παρασκευή αναμένεται να ανοίξει η αυλαία για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, οπότε και θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet, προκειμένου να ξεκινήσει και η υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Έτσι 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία 40 ημερών (έως το τέλος Ιουνίου) για να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση η οποία παρουσιάζει σημαντικές διαφορές ως προς τη συμπλήρωσή της σε σχέση με την περυσινή. Για πρώτη φορά οι τοκοχρεολυτικές δόσεις που έχουν καταβάλλει οι φορολογούμενοι στις τράπεζες για εξόφληση δανείων θα είναι προεκτυπωμένες στη δήλωση. Αλλαγές υπάρχουν και στον πίνακα 5 του βασικού εντύπου ( Ε1). Σε αυτόν θα πρέπει να αναγραφούν αναλυτικά όχι μόνο τα τεκμήρια διαβίωσης (για σπίτια, ΙΧ, αυτοκίνητα, πισίνες) αλλά και οι δαπάνες απόκτησης αγαθών, (όπως θα περιγράφονται στη δήλωση) προκειμένου το άθροισμα των δύο να συγκρίνεται με το εισόδημα του φορολογούμενου και αν προκύπτει διαφορά υπέρ των πρώτων να καταβάλλεται επιπλέον φόρος. Αλλαγές προβλέπονται και στον τρόπο δήλωσης των τόκων από καταθέσεις εξωτερικού. Οι τόκοι των καταθέσεων στις τράπεζες του εξωτερικού θα αναγράφονται σε ειδικό κωδικό του εντύπου Ε1. Έτσι οι φορολογούμενοι με καταθέσεις στο εξωτερικό απαλλάσσονται από την υποχρέωση να πάνε στις ΔΟΥ για να δηλώσουν τους τόκους και να καταβάλουν την παρακράτηση φόρου 15%. Σε ότι αφορά τις φοροαπαλλαγές, στο νέο έντυπο έχει καταργηθεί ο κωδικός για την αναγραφή του ποσού διατροφής αφού έχει καταργηθεί η σχετική έκπτωση. Για τον ίδιο λόγο έχει καταργηθεί και ο κωδικός για την έκπτωση φόρου από δωρεές ιατρικών μηχανημάτων. Στο εξής μόνο ιατρικές δαπάνες και νοσήλια, οι αποδείξεις δαπανών, οι δωρεές και λόγοι αναπηρίας θα μειώνουν το φόρο. Επίσης, από φέτος θεσπίζεται έκπτωση φόρου 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος ως το τέλος Ιουλίου από τους φορολογούμενους, καθώς επίσης θεσπίζεται το αφορολόγητο του συνόλου των αποζημίωσαν των αγροτών για φυσικές καταστροφές καθώς και αφορολόγητο 12.000 ευρώ για τις αγροτικές επιδοτήσεις, ενώ η προκαταβολή φόρου για τους αγρότες περιορίζεται στο μισό. Επαναφέρεται επίσης η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων με ανείσπρακτα ενοίκια να τα εκχωρούν στο δημόσιο μέσω των ΔΟΥ για να απαλλάσσονται από το φόρο για εισόδημα που δεν εισέπραξαν. φορολογικές δηλώσεις Taxisnet φορολογούμενοι Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time13 Μάϊος 2015 16:27:04


Οι υψηλοί φόροι στα αλκοολούχα ποτά ευνοούν το λαθρεμπόριο

07 Μάϊος 2015 18:00:42 RSS - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline

Τριάντα δύο συνολικά φορολογικές αυξήσεις έχουν επιβληθεί κατά τα δύο τελευταία χρόνια στα 19 από τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το...

Vice Όλες οι ειδήσεις Time07 Μάϊος 2015 18:00:42


Νέα φορολογική περαίωση εξετάζει η κυβέρνηση

10 Μάρτιος 2015 10:50:24 RSS - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline

Παραλλαγή της πρότασης για φορολογική περαίωση εισοδημάτων και περιουσίας που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας...

Vice Όλες οι ειδήσεις Time10 Μάρτιος 2015 10:50:24


Παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας σε επιχείρηση εμπορίας αλιευμάτων στον Πειραιά

12 Φεβρουάριος 2015 14:32:21 RSS - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline

Φοροδιαφυγή και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας διαπιστώθηκε στο πλαίσιο εκτεταμένης φορολογικής έρευνας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας...

Vice Όλες οι ειδήσεις Time12 Φεβρουάριος 2015 14:32:21


Εγκύκλιος Σαββαΐδου για την απόδειξη της φορολογικής κατοικίας

23 Δεκέμβριος 2014 08:12:48 RSS - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline

Με τους φορολογικούς συντελεστές που ισχύουν στην Ελλάδα θα φορολογούνται τα εισοδήματα που αποκτά φορολογούμενος από πηγές Ελλάδας, στην περίπτωση...

Vice Όλες οι ειδήσεις Time23 Δεκέμβριος 2014 08:12:48