οι τραπεζες στην ελλαδα ειναι ανοιχτες 25/12

Press Report

Πηγές ειδήσεων προϊόντων ενημερώνονται συνεχώς

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ads

Ντάισελμπλουμ: Ανοιχτή η πόρτα για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

29 Ιούνιος 2015 21:15:11

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι η πόρτα παραμένει ανοικτή στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα παρά την κατάρρευση των συνομιλιών το Σαββατοκύριακο. Ο Ντάισελμπλουμ είπε στους δημοσιογράφους πως οι Έλληνες μοιάζουν να έχουν πάρει τις αποφάσεις τους για το μέλλον τους εντός της ευρωζώνης (απορρίπτοντας τη συμφωνία) και "δεν μπορούμε να αναμιχθούμε σε αυτό". "Συνεχίζω να λέω ότι η πόρτα μας είναι ανοικτή, αν και οι επιλογές και ο χρόνος έχουν περιοριστεί πολύ", συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ. Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε αργότερα ότι δεν θα δοθεί κανένα περαιτέρω περιθώριο ελιγμών στην ελληνική κυβέρνηση και θα απαιτηθεί να τηρήσει τις προηγούμενες δεσμεύσεις της. "Η Ευρώπη είναι έτοιμη να συζητήσει κι άλλο με τους Έλληνες", είπε ο Ρούτε έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον Ντάισελμπλουμ και τον διοικητή της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας Κλάας Νοτ. "Αλλά εάν οι Έλληνες θέλουν να συζητήσουν κι άλλο, αυτό πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του ότι 'η συμφωνία είναι συμφωνία'", συνέχισε. "Δεν υπάρχει απλή λύση. Αν θέλεις να εξυγιάνεις την οικονομία σου, χρειάζεσαι βαθιές μεταρρυθμίσεις και βαθιές περικοπές", υποστήριξε ο Ρούτε. Νωρίτερα ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε απογοητευμένος διότι έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων η Ελλάδα διέκοψε τις συνομιλίες με τους διεθνείς πιστωτές. "Αυτό αφορά στην πραγματικότητα το μέλλον της Ελλάδας και επίσης της ευρωζώνης—αλλά κυρίως της Ελλάδας", έκρινε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας. Γέρουν Ντάισελμπλουμ υπουργός Οικονομικών επικεφαλής Eurogroup διαπραγματεύσεις Ελλάδα Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time29 Ιούνιος 2015 21:15:11


Ads

Βούτσης: Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά

26 Ιούνιος 2015 09:46:09

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο «Πρωινό ΑΝΤ1». «Το αποτέλεσμα εξαρτάται εν πολλοίς από τον τρόπο με τον οποίο οι εταίροι μας θα αντιμετωπίσουν το ελληνικό ζήτημα», είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «αν επιμείνουν σε μια καθαρά λογιστική προσέγγιση του θέματος τότε προφανώς θα κυριαρχήσει η απαισιοδοξία, αντίθετα αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιληφθούν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι μέρος της συνολικής εικόνας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Γηραιά Ήπειρος και η ενότητα είναι προαπαιτούμενο, τότε θα επικρατήσει αισιοδοξία για τη τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης». Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι οι διαβεβαιώσεις που ακούγονται από την πλευρά των Ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων, ότι ένα πιθανό Grexit δεν θα δημιουργούσε προβλήματα τόσο στις οικονομίες των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και στα τραπεζικά ιδρύματα, δεν ισχύουν και είναι μέρος της διαπραγμάτευσης. «Τόσο η Ελλάδα όσο και η υπόλοιπη Ευρώπη, σε περίπτωση μιας αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας» -την οποία χαρακτήρισε απευκταία- «θα βρεθούν σε αχαρτογράφητα νερά» τόνισε. Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι αν δεν πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ στο τέλος του μήνα δεν θα σημαίνει χρεοκοπία της χώρας μας, αλλά απλά θα καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή. Αφησε ανοικτά το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψήφίσματος εάν δεν υπερψηφιστεί η συμφωνία από τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Πάντως, δήλωσε αισιόδοξος ότι σε περίπτωση συμφωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα συναποφασίσει και θα οδηγηθεί ενωμένος με κοινή άποψη στην τελική του απόφαση. Βούτσης διαπραγμάτευση συμφωνία ελληνικό ζήτημα εκλογές Δημοψήφισμα Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time26 Ιούνιος 2015 09:46:09


Ανοιχτά υπέρ της Ελλάδας ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Ιταλίας

17 Ιούνιος 2015 15:11:36

ΚΟΣΜΟΣ Υπέρ της χώρας μας πήρε ανοικτά θέση ο Τζούλιο Τρεμόντι, πρώην υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, με επιστολή του προς την εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα. Η Ευρώπη δεν μπήκε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, αλλά είναι η παγκοσμιοποίηση η οποία μπήκε στην Ευρώπη, βρίσκοντάς την απροετοίμαστη», τονίζει στην παρέμβασή του ο Τρεμόντι και προσθέτει: «το πρόβλημα δεν είναι ότι η Ελλάδα μπήκε στην Ευρώπη, είναι ότι η Ευρώπη μπήκε στην Ελλάδα. Για την Ελλάδα η κρίση δεν προήλθε από τον δημόσιο προϋπολογισμό της, έστω και αλλοιωμένο, αλλά από τον ευρωπαϊκό ιδιωτικό χρηματιστικό τομέα». Ο πρώην υπερυπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι αναφέρει ότι λόγο πριν την Ολυμπιάδα του 2004 άρχισαν να επενδύονται στην Ελλάδα τεράστια κεφάλαια «και για σχεδόν μια δεκαετία η "ευθυμία" αυτή ήταν διμερής, τόσο των χρεωστών, όσο και των πιστωτών, οι οποίοι εξασφάλιζαν πλούσια επιτόκια». Σύμφωνα με τον Τρεμόντι οι βοήθειες προς την Ελλάδα χρησίμεψαν, ιδίως ,στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, «βοήθησαν όλους, εκτός από τους έλληνες, και είναι για τον λόγο αυτό που μετά τις ευρωπαϊκές θεραπείες, το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε και το δημόσιο χρέος αυξήθηκε». «Μετά από όλα αυτά είναι παράλογα τα όσα η Ευρώπη συνεχίζει να ζητά, με επιμονή, από την Ελλάδα: περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς κλπ. Υπό τις παρούσες συνθήκες τις παρεμβάσεις αυτές δεν θα τις ζητούσε ούτε η Μάργκαρετ Θάτσερ. Μπορούμε, πιο ρομαντικά, να πούμε ότι ο λόρδος Βύρωνας δεν θα είχε ταχθεί και δεν θα ήταν, σήμερα, με το μέρος της Τρόϊκας», γράφει ο Ιταλός κεντροδεξιός πολικός και οικονομολόγος με ειδίκευση σε φορολογικό δίκαιο. Ο Ιταλός πολιτικός θεωρεί ότι θα όσα έγιναν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, αφορούν επικίνδυνα και την υπόλοιπη Ευρώπη και καταλήγει την παρέμβασή του στην Κορριέρε Ντέλλα Σέρα: «Η Ευρώπη θα μπορέσει να έχει ένα μέλλον πολιτισμού μόνον αν σταματήσει να εξαντλείται στον τραπεζικό υπολογισμό των επιτοκίων. Θα έχει πραγματικά ένα ωραίο μέλλον, η Ευρώπη, μόνον αν ξαναβρεί την ιστορική διάσταση και την πολιτική ένταση που χαρακτήρισαν το αρχικό της πνεύμα». Τρεμόντι πρώην υπουργός Οικονομικών Ιταλία Ελλάδα Corriere della Serra Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time17 Ιούνιος 2015 15:11:36


Στην Τράπεζα της Ελλάδος τα τελευταία διαθέσιμα του Δημοσίου

26 Μάϊος 2015 20:42:48

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τη μεταφορά σε λογαριασμό του δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος των διαθεσίμων φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης που βρίσκονται σε 1.193 αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς σε εμπορικές τράπεζες με υπόλοιπο ως 99,99 ευρώ και το κλείσιμο τους ζητά με απόφασή του ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Πρόκειται για λογαριασμούς φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης από τους οποίους οι 1.039 τηρούνται στην Τράπεζα Πειραιώς, 119 στην Εθνική Τράπεζα, 28 στην Alpha Bank και 7 στην Eurobank. Στην απόφαση ζητείται η μεταφορά των τυχόν πιστωτικών υπολοίπων, λογαριασμών της Κεντρικής Διοίκησης που τηρούνται στις εμπορικές τράπεζες, στο λογαριασμό Νο 200 «Ε.Δ. - Συγκέντρωση εισπράξεων και πληρωμών», υπολογαριασμός Νο 200543 «Μεταφορά από Διάφορους Λογαριασμούς», ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος - Κεντρικό Κατάστημα, στη μερίδα του Υπολόγου Συμψηφισμών και το κλείσιμο αυτών. Αναλυτικά, η απόφαση αναφέρεται στην «ανάγκη κλεισίματος λογαριασμών της Κεντρικής Διοίκησης με ημερομηνία τελευταίας κίνησης μέχρι και την 31η/12/2009 ανεξαρτήτως υπολοίπου ποσού και των τραπεζικών λογαριασμών που παρουσιάζουν στις 15/03/2015 υπόλοιπο από 0,00 έως 99,99 ευρώ με ημερομηνία τελευταίας κίνησης τα έτη 2010-2014 και μέσο ετήσιο χρηματικό υπόλοιπο του έτους 2014 ίσο ή μικρότερο των 99,99 ευρώ». Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η μεταφορά των υπολοίπων και το κλείσιμο των λογαριασμών ολοκληρώνεται μέχρι την 5η Ιουνίου. Τράπεζα της Ελλάδος διαθέσιμα Δημόσιο χρήματα Μάρδας Κυβέρνηση Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time26 Μάϊος 2015 20:42:48


Μόσχα: Πρόσκληση στην Ελλάδα να συμμετάσχει στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των Brics

11 Μάϊος 2015 10:58:52

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πρόσκληση στην Ελλάδα να συμμετάσχει ως μέλος στην υπό διαμόρφωση νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν.Αφρική), απηύθυνε ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπος/ αντιπρόσωπος της νέας αναπτυξιακής τράπεζας Σεργκέι Στορτσακ, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. Σε μια περίοδο που το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας παραμένει οξύ και αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, η συμμετοχή της χώρας στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις του Ρώσου επισήμου, θα της επιτρέψει να χρηματοδοτήσει μια σειρά αναπτυξιακά έργα. Αναφερόμενος στις ελληνορωσικές σχέσεις ο κ.Στόρτσακ τόνισε ότι αυτές θα μπορούν να αναπτυχθούν σε διάφορους τομείς με τη χρήση του ρωσικού ρουβλίου ως νομίσματος για τις πληρωμές αγαθών και υπηρεσιών. Ακολουθεί η συνέντευξη. Ερ: Είστε επικεφαλής εκπρόσωπος της Ρωσίας στον διεθνή οργανισμό των αναδυόμενων οικονομιών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ν. Αφρική) και ως εκπρόσωπος/αντιπρόσωπος της υπό διαμόρφωση Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS, πείτε μας, ποιος είναι ο ρόλος της Τράπεζας; Απ: Καταρχήν, θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στο όνομα της Τράπεζας. Το επίσημο όνομα είναι Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα, αλλά συνήθως αποκαλείται Τράπεζα BRICS. Το πλέον σημαντικό, όμως, είναι ότι θα πρόκειται για τον δεύτερο παγκόσμιο τέτοιο θεσμό, που δεν θα αφορά μόνο αναπτυξιακά σχέδια στη Βραζιλία, στην Ινδία, στη Ρωσία, τη Ν. Αφρική και την Κίνα, αλλά ευρύτερα σε περισσότερες χώρες του κόσμου. Το δεύτερο σημαντικό είναι το σύστημα διακυβέρνησης της Τράπεζας, που θα συνίσταται από τρία επιμέρους επίπεδα - το Διοικητικό Συμβούλιο των διοικητών, το Διοικητικό Συμβούλιο των διευθυντών, τον Πρόεδρο και το προσωπικό της Τράπεζας. Σε αυτά τα θεσμικά όργανα, όπου ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος θα εκλέγονται αξιοκρατικά, αποφασίσαμε ότι ο πρόεδρος θα εναλλάσσεται κάθε πέντε χρόνια και θα εκλέγεται κάθε φορά από ένα διαφορετικό ιδρυτικό κράτος-μέλος. Στους υφιστάμενους οργανισμούς, αν και διακηρύσσεται ότι ο διορισμός του διευθυντή στα Διοικητικά Συμβούλια είναι αξιοκρατικός, στην πραγματικότητα ο πρόεδρος στην Παγκόσμια Τράπεζα αντιπροσωπεύει τις ΗΠΑ και στο ΔΝΤ αντιπροσωπεύει τους Ευρωπαίους. Γι αυτό αποφασίσαμε να αλλάξουμε αυτήν την προσέγγιση και κάθε κράτος-μέλος θα αναλαμβάνει την ηγεσία της Τράπεζα για πέντε έτη. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που μας διαφοροποιεί είναι το σύστημα ψηφοφορίας. Τα κράτη-μέλη θα έχουν τον ίδιο αριθμό ψήφων και τον ίδιο αριθμό μετοχών. Συμφωνήσαμε ότι σε πολλές περιπτώσεις θα ήταν σοφότερο να βασιζόμαστε στην πλειοψηφία των ψήφων, σε ειδικές πλειοψηφίες (;;;;;). Συνοψίζοντας, θα σας έλεγα ότι ο ρόλος αυτού του νέου θεσμικού οργάνου είναι να δημιουργηθεί μια αναπτυξιακή τράπεζα, που θα στηρίξει μεγάλα κατασκευαστικά σχέδια. Γνωρίζουμε ότι εδώ και χρόνια ο ρόλος της Παγκόσμιας Τράπεζας στην υλοποίηση σχεδίων υποδομών συνεχώς αποδυναμώνεται αντί να ισχυροποιείται. Γι αυτό, εμείς τα πέντε ιδρυτικά κράτη-μέλη συμφωνήσαμε ώστε τα αναπτυξιακά σχέδια να αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο των δραστηριοτήτων μας. Η Τράπεζα δεν θα λειτουργήσει με γνώμονα το κέρδος. Ερ: Ποια οφέλη μπορεί να έχει η Ελλάδα από την νέα αυτή Αναπτυξιακή Τράπεζα; Απ: Αυτή η νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα θα είναι προσβάσιμη σε όλα τα κράτη-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Συμφωνήσαμε ότι το 50% του εγκεκριμένου κεφαλαίου της Τράπεζας, δηλαδή 50 δισ. δολάρια ετησίως, θα διανέμεται μεταξύ των ιδρυτικών κρατών-μελών και τα υπόλοιπα 50 δισ. δολάρια θα διανέμονται μεταξύ των νεο-εισερχόμενων. Το αποτέλεσμα με αυτό το πολύ ευέλικτο σύστημα, μετά την επικύρωση της συμφωνίας από όλα τα κράτη-μέλη , θα είναι οι νεοεισερχόμενοι να υποβάλλουν αιτήματα και το Διοικητικό Συμβούλιο των διοικητών να αποφασίζει. Στη συνέχεια, δεν θα υπάρχει ανάγκη το θέμα να τεθεί στο εθνικό Κοινοβούλιο για να αλλάξουν άρθρα της συμφωνίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έτσι δεν θα μας εκπλήξει, εάν η Ελλάδα θα είναι το πρώτο κράτος που θα υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης ως πλήρες μέλος. Οι ελληνικές αρχές θα μπορούν να αγοράσουν όσα μερίδια μετοχών επιθυμούν. Δεν παίζει ρόλο εάν τα μερίδια θα είναι μικρά ή μεγάλα. Όταν η Ελλάδα προσχωρήσει στην Τράπεζα, θα μπορεί να δανεισθεί για μια σειρά σκοπούς ή για την υλοποίηση εθνικών σχεδίων ανάπτυξης. Ερ: Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης. Θα μπορούσε μια ενδεχόμενη οικονομική βοήθεια από την Τράπεζα να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της; Απ: Η πιθανότητα να δημιουργηθούν προβλήματα με την ΕΕ, επειδή η Ελλάδα θα γίνει μέλος των θεσμών των BRICS, είναι πολύ μικρή, επειδή πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν αποφασίσει να προσχωρήσουν σε κάποιον άλλον αναπτυξιακό θεσμό. Για παράδειγμα, υπάρχει η πρόταση της κυβέρνησης της Κίνας για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων (Asian Infrastructure Investment Bank -AIIB), όπου το 25% του κεφαλαίου της θα διατεθεί σε μη ασιατικά κράτη. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία -όλα κράτη-μέλη της ΕΕ- έχουν αποφασίσει να συνεργασθούν με άλλα κράτη στο πλαίσιο της Ασιατικής Τράπεζας. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα, ούτε τίθεται ζήτημα κριτικής. Μέχρι τώρα, οι αναφορές που έχω διαβάσει είναι αρκετά θετικές. Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεων και μια από τις προκλήσεις είναι η έλλειψη μακροπρόθεσμων κεφαλαίων για έργα υποδομών. Αυτή η νέα Ασιατική Τράπεζα θα προσανατολισθεί στην ανάπτυξη υποδομών. Στο άμεσο μέλλον η έλλειψη σύγχρονων υποδομών δεν θα είναι μόνο ένα τεχνικό ζήτημα. Το θέμα που θα τεθεί θα είναι η εις βάθους, ολοκληρωμένη βελτίωση και οι χώρες θα ωφεληθούν από τους δυο νέους θεσμούς, όσον αφορά στην ενθάρρυνση για βελτίωση των υποδομών τους, αλλά και όσον αφορά στην παροχή κινήτρων για οικονομικές συναλλαγές -όχι μόνο στο πλαίσιο εμπορικών συναλλαγών, αλλά και για τη χρηματοδότηση των έργων. Ερ: Η Ελλάδα συζητά με τη Ρωσία ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε πολλούς τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως στην ενέργεια. Πως θα μπορούσαν να αναπτυχθούν περαιτέρω οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία; Απ: Στον οικονομικό, χρηματοοικονομικό, πολιτιστικό, πολιτικό και πολλούς άλλους τομείς. Καθώς εργάζομαι κυρίως στον διεθνή χρηματοοικονομικό τομέα, πιστεύω ότι οι δυο λαοί μπορούν να συνεργασθούν και να προβλέψουν τη χρήση του εθνικού νομίσματος, τουλάχιστον στην περίπτωση της Ρωσίας, με τη χρήση του ρωσικού ρουβλίου στις πληρωμές για αγαθά και υπηρεσίες. Για παράδειγμα, μπορώ να φαντασθώ ότι οι δυο χώρες θα θεωρήσουν αμοιβαία επωφελή τη χρήση του ρουβλίου όσον αφορά στην ανάπτυξη του τουρισμού. Οι Ρώσοι πολίτες, που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα κυρίως την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού που δεν έχει τόσο ζέστη, είναι ευαίσθητοι στην αλλαγή των ρουβλίων σε άλλο νόμισμα. Οπότε, εάν σε κάποιο στάδιο καταφέρουμε να κάνουμε τέτοιες συναλλαγές θα είναι αρκετά χρήσιμο. Πιθανότατα, το επόμενο βήμα αυτού του είδους των συναλλαγών θα μπορούσε να είναι η χρησιμοποίηση του ρουβλίου ως τρόπου πληρωμής διαφόρων ελληνικών προϊόντων που πωλούνται επί ρωσικού εδάφους. Φυσικά, όταν θα ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες και με δεδομένο το πολιτικό περιβάλλον των χωρών μας, πιστεύω ότι περισσότεροι Ρώσοι και ιδιωτικές εταιρείες θα είναι πρόθυμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό για εσάς και για εμάς. Όλοι ψάχνουμε για άμεσες ξένες επενδύσεις. Και δεν είναι μόνον τα προϊόντα, αλλά και οι επενδύσεις. Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι είναι πολύ πιο ενδιαφέρον, αλλά και σοφό, να στηριζόμαστε σε άμεσες ξένες επενδύσεις. Έχουμε καλή πολιτι

Vice Όλες οι ειδήσεις Time11 Μάϊος 2015 10:58:52


Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 27-04-2015

27 Απρίλιος 2015 07:07:08

MEDIA Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : "Η Ελλάς στο απόσπασμα" Η εφημερίδα γράφει "γενική επίθεση των «δάνειων δυνάμεων» σε όλα τα μέτωπα (πριν από τη συμφωνία)". ΕΘΝΟΣ: "Δύο κινήσεις για άρση του αδιεξόδου" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα νέο παζλ με δύο κινήσεις, για άρση του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, διαμορφώνει το Μαξίμου. Η πρώτη αφορά την ανοιχτή γραμμή μεταξύ του πρωθυπουργού με την Α. Μέρκελ και η δεύτερη την απόφαση να αποκτήσουν εντατικούς ρυθμούς οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group". ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Κούρεμα» σε όλες τις καταθέσεις..." Η εφημερίδα γράφει "«για να πληρωθούν τα χρέη!!! Τότε αρχίζουν τα χειρότερα για την Ελλάδα". ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συντάξεις από τα 62 για 12 κατηγορίες ασφαλισμένων!" Η εφημερίδα γράφει ότι "έξι κατηγορίες ασφαλισμένων μπορούν να κλειδώσουν πλήρη σύνταξη στα 62 ακόμα και με 21,5 έως 25 έτη ασφάλισης στα Ταμεία του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και τραπεζών, καθώς και του ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ". ΕΣΤΙΑ: "Με υπηρεσιακή οι τυχόν εκλογές" Η εφημερίδα τονίζει ότι "η «Εστία», την μεθεπομένη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου είχε γράψει ότι το «λογικό» σχέδιο του κ. Τσίπρα είναι η διενέργεια νέων εκλογών, ώστε να εξασφαλίσει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να εδραιώσει την θέση του στην πρωθυπουργία για μία τετραετία". Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μονταζιέρα Βρυξελλών" Σύμφωνα με την εφημερίδα "μιντιακό σύστημα, με καλολαδωμένα γρανάζια που μεταφέρουν άμεσα τις πληροφορίες και τις μοιράζουν σχεδόν αυτόματα σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου, έχει στηθεί στις Βρυξέλλες. Πρωταγωνιστές-πληροφοριοδότες είναι υπάλληλοι της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, ακόμη και ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και αποδέκτες κυρίως κορυφαία διεθνή μέσα. Ο μηχανισμός λειτούργησε «άψογα» στην επιχείρηση κατά Βαρουφάκη". ΤΑ ΝΕΑ: "Ζητούν το κεφάλι του Βαρουφάκη" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με νέο τηλεφώνημα στην καγκελάριο Μέρκελ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να σπάσει την απομόνωση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο του Eurogroup, και να δώσει ώθηση στη διαπραγμάτευση. Επικεφαλής της ελληνικής ομάδας ανέλαβε και πάλι ο Γιώργος Χουλιαράκης, στενός συνεργάτης του Γιάννη Δραγασάκη". Kontranews : "Που το πάει ο Αλέξης; Συμφωνία ή εκλογές και δημοψήφισμα" Σύμφωνα με την εφημερίδα "τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρει για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα στρατηγικής σημασίας, όπως η συμφωνία με τους εταίρους, το ενδεχόμενο ρήξης και την πιθανότητα διενέργειας δημοψηφίσματος ή εκλογών, πρόκειται να αποκαλύψει ο Αλέξης Τσίπρας, κατά πάσαν πιθανότητα στη διάρκεια της βαρυσήμαντης συνέντευξης που θα δώσει ζωντανά απόψε στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «ΕΝΙΚΟΣ»" ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρωτοβουλίες απεμπλοκής" Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρωτοβουλίες για την εξεύρεση κοινού τόπου με τους εταίρους, μετά την αρνητική κατάληξη των συνομιλιών στο Eurogroup, ανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε χθες διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με την Αγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ". εφημερίδες πρωτοσέλιδα

Vice Όλες οι ειδήσεις Time27 Απρίλιος 2015 07:07:08


Υπό βροχή ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

25 Μάρτιος 2015 08:25:31

ΕΛΛAΔΑ Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας περιμένουμε την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015. Εξαίρεση θα παρουσιάσουν οι περιοχές της Θράκης, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων, της Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης όπου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου), 11 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 10 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, στο Κεντρικό Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και αργότερα μέτριοι 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κρητικό Πέλαγος ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση μετά το απόγευμα. Νεφώσεις όπου γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με βροχές περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. βροχές καταιγίδες 25η Μαρτίου

Vice Όλες οι ειδήσεις Time25 Μάρτιος 2015 08:25:31


Εκτάκτως το Ποντίκι κυκλοφορεί την Τετάρτη, 25 Μαρτίου

24 Μάρτιος 2015 19:35:04

MEDIA Το «Ποντίκι» κυκλοφορεί εκτάκτως την Τετάρτη, 25 Μαρτίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο « Ως πότε παλικάρια να ζούμεν στα στενά;» και αναλυτικό - αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την κοινή προσπάθεια Ελλάδας - Γερμανίας για να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: «Πόλεμος» με τριγωνικές συναλλαγές και φέσια στα ταμεία. Τα υπέρ και τα κατά των δύο ρυθμίσεων. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Η σύγκρουση με τα συμφέροντα αλλάζει το σύστημα εξουσίας. Ανοιχτή κόντρα κυβέρνησης - ΔΟΛ ΣΑΜΑΡΑΣ: Μέχρι και… Καραμανλή πρωθυπουργό δέχεται για να σωθεί! Με σενάρια οικουμενικής προσπαθεί να αποφύγει τη... συνταξιοδότηση ΕΚΘΕΣΗ - ΚΟΛΑΦΟΣ: Η λιτότητα καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για πρωτοφανή παράβαση θεμελιωδών δικαιωμάτων των ευρωπαίων κάνει λόγο μελέτη για λογαριασμό του ευρωκοινοβουλίου. Μαζί με το «Π» και οι πολιτιστικές σελίδες «Ποντίκι Art» Επόμενη στάση … Βικτώρια / Τα παράσημα της σοφίας / Το «X – Files» προσγειώνεται ξανά στη μικρή οθόνη / Ιστορικά ντοκιμαντέρ σε πρώτη προβολή / Λένα Διβάνη: Η «υπόδουλος θωπεία» Ποντίκι ΠΟΝΤΙΚΙ art Κυβέρνηση Σαμαράς οικονομία

Vice Όλες οι ειδήσεις Time24 Μάρτιος 2015 19:35:04


Νεκροί από υποθερμία 25 μετανάστες σε σκάφη της ιταλικής Ακτοφυλακής

09 Φεβρουάριος 2015 17:30:04 RSS - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline

Τουλάχιστον 25 μετανάστες πέθαναν από υποθερμία πάνω σε σκάφη της ιταλικής Ακτοφυλακής. Οι μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος ανοιχτά...

Vice Όλες οι ειδήσεις Time09 Φεβρουάριος 2015 17:30:04


Προσλήψεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού στην Τράπεζα της Ελλάδος

07 Νοέμβριος 2014 19:35:04 RSS - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline

Σε πρόσληψη 12 ειδικών επιστημόνων προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος, για τις ανάγκες υπηρεσιακών μονάδων του Κεντρικού Καταστήματος. ...

Vice Όλες οι ειδήσεις Time07 Νοέμβριος 2014 19:35:04