marinopoulos theseis ergasias

Press Report

Πηγές ειδήσεων προϊόντων ενημερώνονται συνεχώς

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ads

Τα ρομπότ θα πάρουν τη δουλειά από τουλάχιστον 5 εκατ. εργαζόμενους

18 Ιανουάριος 2016 13:15:24

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οι μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της χρήσης ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης, θα έχουν ως αποτέλεσμα την καθαρή απώλεια 5,1, εκατ. θέσεων εργασίας τα επόμενα πέντε χρόνια σε 15 μεγάλες χώρες, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο Νταβός. Η πρόβλεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που αυτή την εβδομάδα πραγματοποιεί την ετήσια συνάντησή του στο ελβετικό θέρετρο, εκτιμά μια συνολική απώλεια 7,1 εκατ. θέσεων, που θα αντισταθμιστεί από την δημιουργία 2 εκατ. νέων θέσεων. Οι 15 οικονομίες που καλύπτει η έρευνα αντιστοιχούν περίπου στο 65% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού. Η αξιολόγηση υπογραμμίζει τις προκλήσεις που δημιουργούν οι σύγχρονες τεχνολογίες που αυτοματοποιούν και καθιστούν περιττές πολλές ανθρώπινες εργασίες από την μεταποίηση έως την παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης. Με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, που ανήκει στα Ηνωμένη Έθνη, ήδη να προβλέπει αύξηση στην παγκόσμια ανεργία των 11 εκατ. έως το 2020, το μέγεθος της επιπρόσθετης απώλειας θέσεων εργασίας είναι ανησυχητικό. Τα δύο τρίτα των εκτιμώμενων απωλειών αναμένονται στους κλάδους εργασίας γραφείου και διοικητικών υπηρεσιών καθώς έξυπνα μηχανήματα θα αναλάβουν περισσότερες εργασίες ρουτίνας, σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα που βασίζονται σε παγκόσμια έρευνα ανάμεσα σε διοικητικά στελέχη στους τομείς προσωπικού και στρατηγικής. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει καταστήσει «την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση» - ένα θέμα που καλύπτει τη ρομποτική, την νανοτεχνολογία, την τρισδιάστατη εκτύπωση και τη βιοτεχνολογία – το επίσημο θέμα της φετινής συνάντησης στο Νταβός που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 23 Ιανουαρίου. Η έκθεση «Το Μέλλον των Θέσεων Εργασίας» καταλήγει στο συμπέρασμα ότι θέσεις εργασίας θα εκτοπιστούν σε όλες τις βιομηχανίες, αν και ο αντίκτυπος διαφοροποιείται σε σημαντικό βαθμό, με τις μεγαλύτερες απώλειες να αναμένονται στον κλάδο υγειονομικής περίθαλψης αντανακλώντας την αύξηση της τηλεϊατρικής, ενώ ακολουθούν οι τομείς της ενέργειας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Ωστόσο, θα υπάρχει παράλληλα αυξανόμενη ζήτηση για εργαζομένους με συγκεκριμένες δεξιότητες, όπως αναλυτές δεδομένων και ειδικούς αντιπροσώπους πωλήσεων. Οι μεγαλύτεροι χαμένοι θα είναι οι γυναίκες καθώς η εργασία τους συχνά εστιάζεται σε τομείς χαμηλής ή επιβραδυνόμενης ανάπτυξης όπως οι πωλήσεις, η εργασία γραφείου και οι διοικητικές υπηρεσίες, ανέφερε η έκθεση. Ενώ οι άνδρες αναμένεται να κερδίσουν σχεδόν μία θέση εργασίας για κάθε τρεις που χάνονται τα επόμενα πέντε χρόνια, οι γυναίκες θα χάσουν περισσότερες από πέντε θέσεις για κάθε μία που κερδίζουν. θέσεις εργασίας ρομπότ απώλεια θέσεων εργασίας Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time18 Ιανουάριος 2016 13:15:24


Ads

Περικοπές 6.500 θέσεων εργασίας σχεδιάζει (και) η General Electric

13 Ιανουάριος 2016 12:05:54

ΚΟΣΜΟΣ Η General Electric σχεδιάζει να περικόψει 6.500 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη την επόμενη διετία, συμπεριλαμβανομένων και 765 στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρίας στη Γαλλία. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η GE εμμένει στη δέσμευσή της να δημιουργήσει 1.000 καθαρές θέσεις εργασίας στη Γαλλία τα επόμενα τρία χρόνια στο πλαίσιο της πρόσφατης απόκτηση των ενεργειακών δραστηριοτήτων της Alstom. Δήλωσε ακόμα ότι τα εργατικά συνδικάτα ενημερώθηκαν χθες και ότι οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν σήμερα. «Αυτό είναι ένα σχέδιο που θα μπορούσε να αλλάξει μετά από συζητήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων», δήλωσε ο εκπρόσωπος. General Electric θέσεις εργασίας Ευρώπη εργαζόμενοι Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time13 Ιανουάριος 2016 12:05:54


Ιταλική τράπεζα προχωρά σε 18.200 απολύσεις

11 Νοέμβριος 2015 22:46:03

ΚΟΣΜΟΣ Η ιταλική τράπεζα UniCredit θα μειώσει το προσωπικό της κατά 14%, ή 18.200 θέσεις εργασίας, ενώ θα επιδιώξει να αναδιαρθρώσει ή να εκποιήσει τις θυγατρικές της στην Αυστρία και στην Ιταλία, καθώς η διοίκησή της αναζητεί τρόπους ενίσχυσης της κεφαλαιοποίησής της χωρίς να καταφύγει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η UniCredit, άλλη μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα που ανακοινώνει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης σε μια προσπάθεια αύξησης της κερδοφορίας της και ενίσχυσης της κεφαλαιοποίησής της, παρουσίασε σήμερα ένα επιχειρηματικό πλάνο που προβλέπει ότι ο λόγος κεφαλαίου CET 1 (σ.σ. ο λόγος κεφαλαίου / υποχρεώσεων κεφαλαίου κοινών μετοχών της Κατηγορίας 1, ένας δείκτης-κλειδί για τη διαπίστωση της οικονομικής κατάστασης κάθε πιστωτικού ιδρύματος) θα φθάσει το 12,6% το 2018. Ο λόγος αυτός θα μειωθεί στο 11,5% μετά την καταβολή μερισμάτων στους μετόχους, πάντως θα είναι πάνω από το 10%, τον στόχο που είχε οριστεί στο επιχειρηματικό σχέδιο της περασμένης χρονιάς και ακυρώνεται, διότι βασίστηκε σε υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις όσον αφορά την προοπτική της οικονομίας και ένα επιεικέστερο κανονιστικό πλαίσιο. Η τράπεζα, η μεγαλύτερη της Ιταλίας βάσει στοιχείων ενεργητικού, ανέφερε ότι οι προβλέψεις της για τα καθαρά κέρδη της το 2018 ανασκευάζονται πλέον στα 5,3 δισεκ. ευρώ, από 6,6 δισεκ. ευρώ προηγουμένως. Οι περισσότερες από τις 18.200 περικοπές θέσεων εργασίας θα γίνουν στην Ιταλία, στη Γερμανία, στην Αυστρία και σε χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης. Ο αριθμός τους είναι πολύ υψηλότερος από εκείνον που αναμενόταν. Περιλαμβάνει την ως τώρα άγνωστη παράμετρο της πώλησης της θυγατρικής της UniCredit στην Ουκρανία αλλά και το σχέδιο για την δημιουργία μιας κοινοπραξίας με τη Santander της Ισπανίας όσον αφορά τη δραστηριότητα της Pioneer, της θυγατρικής της που δραστηριοποιείται στην διαχείριση περιουσίας. Η UniCredit στοχοθετεί μια μείωση κόστους ύψους 1,6 δισεκ. ευρώ και ως τα τέλη του 2016 ανέφερε ότι είτε θα κλείσει είτε θα αναδιαρθρώσει μονάδες της που έχουν κακές επιδόσεις, όπως η θυγατρική της που δραστηριοποιείται στη λιανική τραπεζική στην Αυστρία και η διεύθυνσή της που δραστηριοποιείται στις χρηματοδοτικές μισθώσεις (leasing) στην Ιταλία. Η μείωση του κόστους θα αντισταθμιστεί με την δαπάνη 1,2 δισεκ. ευρώ σε τεχνολογικά μέσα. Οι υπάλληλοι της τράπεζας θα μειωθούν σε περίπου 111.000 το 2018, διευκρίνισε η διοίκηση της UniCredit. ιταλική τράπεζα UniCredit Απολύσεις θέσεις εργασίας Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time11 Νοέμβριος 2015 22:46:03


Περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας στην Carlsberg

11 Νοέμβριος 2015 10:53:32

ΚΟΣΜΟΣ Η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα την αναδιάρθρωσή της, η οποία περιλαμβάνει την περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας. Ο όμιλος, που εκτιμά ότι «η εξέλιξη των κερδών τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ικανοποιητική», ενέγραψε υψηλές επιβαρύνσεις, σχεδόν 10 δισεκ. δανέζικες κορώνες (1,34 δισεκ. ευρώ), που οδήγησαν σε ζημίες το τρίτο τρίμηνο. Η εταιρία εδώ και καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα στη Ρωσία και την Ουκρανία, απ’ όπου προέρχεται περισσότερο από το ένα τέταρτο των λειτουργικών κερδών της. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα αναδιαρθρώσει τις μονάδες της στην Κίνα και τη Βρετανία. Σύμφωνα με την εταιρία, οι επιβαρύνσεις που σχετίζονται με τη Ρωσία θα ανέλθουν στα 5 δισεκ. κορώνες, ενώ εκείνες που σχετίζονται με την Κίνα και τη Βρετανία θα ανέλθουν στα 4 δισεκ. κορώνες και τα 600 εκατ. κορώνες αντίστοιχα. «Συνολικά, θα μειώσουμε το εργατικό μας δυναμικό κατά πλαίσιο περίπου 2.000 υπαλλήλων, που αντιστοιχούν στο 15%, εκ των οποίων οι 1.300 έχουν ήδη ειδοποιηθεί", είπε η Carlsberg σε ανακοίνωσή της. Οι καθαρές ζημίες ανήλθαν στα 4,45 δισεκ. κορώνες (περίπου 600 εκατ. ευρώ) συγκριτικά με κέρδη 2,1 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα. Carlsberg περικοπές θέσεις εργασίας Ρωσία μπύρα Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time11 Νοέμβριος 2015 10:53:32


2,3 εκατ. αιτήσεις για 368 θέσεις εργασίας

19 Σεπτέμβριος 2015 06:39:13

ΚΟΣΜΟΣ Οι αρχές σε ένα ομόσπονδο κρατίδιο της Ινδίας αναρωτιούνται πώς να διαχειριστούν τις αιτήσεις 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων που υπέβαλαν βιογραφικά για να προσληφθούν για την πλήρωση μερικών εκατοντάδων θέσεων στο δημόσιο, σε ακόμη μια ανησυχητική ένδειξη ότι πάρα πολλοί άνθρωποι διεκδικούν πάρα πολύ λίγες θέσεις εργασίας στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας. Ο Πραμπάτ Μιτάλ, ο υπεύθυνος για αυτές τις προσλήψεις στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές, στη βόρεια Ινδία —ο πληθυσμός του οποίου είναι μεγαλύτερος από εκείνον της Βραζιλίας— παραδέχθηκε πως ο όγκος των αιτήσεων που έλαβε τον άφησε άναυδο. Θα χρειάζονταν πάνω από τρία χρόνια για να γίνουν συνεντεύξεις με όλους τους υποψήφιους. Οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας είναι χαμηλά στην ιεραρχία και οι μισθοί που προσφέρονται ανέρχονται σε περίπου 16.000 ρουπίες (ή περίπου 214 ευρώ) τον μήνα. Ανάμεσά τους είναι θέσεις κλητήρων και υπευθύνων αναψυκτηρίων. Οι προϋποθέσεις για αυτές τις 368 θέσεις εργασίας είναι οι υποψήφιοι να έχουν ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση και να μπορούν να κάνουν ποδήλατο. Ανάμεσα στους ανθρώπους που έστειλαν βιογραφικά είναι 255 υποψήφιοι με διδακτορικά και 150.000 απόφοιτοι πανεπιστημίου. «Είναι απίστευτο», σχολίασε ο Μιτάλ. «Θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς να φτιάξουμε μια κατάλληλη διαδικασία εξέτασης ώστε να γίνουν οι προσλήψεις», πρόσθεσε. Η απελπισμένη προσπάθεια εκατομμυρίων ανθρώπων να βρουν δουλειά αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος κατήγαγε τη μεγαλύτερη εκλογική νίκη των τελευταίων τριών δεκαετιών πέρυσι υποσχόμενος να προσφέρει θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη. Ο πληθυσμός της οποίας είναι δυσανάλογα νέος—ο μισός πληθυσμός είναι κάτω των 25 ετών. Στη χώρα αυτή μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες στο εργατικό δυναμικό θα προστεθούν έως και 300 εκατομμύρια άνθρωποι, ένας αριθμός που ισούται με σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό των ΗΠΑ. Η δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού της Ινδίας είναι ένας από τους λόγους που ορισμένοι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η χώρα θα παρουσιάσει υψηλότερα επίπεδα ανάπτυξης από αντιπάλους τους όπως η Κίνα, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού της. Αλλά εάν δεν βρεθούν θέσεις εργασίας για αυτό το τεράστιο εργατικό δυναμικό, αυτός ο πολύτιμος πόρος μπορεί να μετατραπεί σε ένα φορτίο που η ινδική οικονομία θα αδυνατεί να σηκώσει. Ο αριθμός των αιτήσεων για θέσεις απασχόλησης στο δημόσιο στο Ούταρ Πραντές είναι 16πλάσιος από το επίπεδο του 2006, όταν είχαν προκηρυχθεί θέσεις για τελευταία φορά. Ο πελώριος δημόσιος τομέα της Ινδίας θεωρείται ελκυστικός διότι σπανίως απολύονται εργαζόμενοι. Ο Σούρες Βέρμα, απόφοιτος πανεπιστημίου, είπε πως έστειλε αίτηση διότι υπάρχει «ασφάλεια» σε μια θέση στο δημόσιο, έστω κακοπληρωμένη, ενώ στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος απόλυσης. Ινδία αιτήσεις εργασίας θέσεις εργασίας Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time19 Σεπτέμβριος 2015 06:39:13


Πραγματική απειλή η «αρπαγή» των θέσεων εργασίας από ρομπότ

14 Σεπτέμβριος 2015 14:22:21

ΚΟΣΜΟΣ Η εποχή των μηχανών πλησιάζει; Η εισβολή τους στον χώρο της εργασίας δείχνει αναπόφευκτη στο μέλλον από την παρουσία εξελιγμένων ρομπότ. Έχει έρθει η στιγμή να αναρωτηθούμε: θα μπορούσε ένα ρομπότ ή μια μηχανή να κάνει εξίσου καλά ή ακόμα καλύτερα τη δουλειά ενός εργαζόμενου; Η απάντηση --δυστυχώς-- πιθανόν να είναι ναι. Το ερώτημα σχετικά με τα αν οι μηχανές θα μπορούσαν να εξαλείψουν την ανάγκη για ανθρώπινη παρέμβαση στον εργασιακό χώρο δεν αποτελεί πλέον συζήτηση επιστημονικής φαντασίας. Η βρετανική συμβουλευτική εταιρεία Boston Consulting Group προβλέπει ότι έως το 2025 περίπου το ένα τέταρτο των εργαζομένων θα έχουν αντικατασταθεί είτε από κάποιο «έξυπνο» λογισμικό είτε από ρομπότ. Υπάλληλοι γραφείου που ασχολούνται με δουλειές ρουτίνας, όπως η σύνταξη εκθέσεων ή υπολογιστικών φύλλων θα μπορούσαν εύκολα να αντικατασταθούν από κάποιο λογισμικό που έχει δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, στην Κίνα εργαζόμενοι ήδη κατασκευάζουν ρομπότ τα οποία στη συνέχεια θα τους αντικαταστήσουν στις δουλειές τους. Συγκεκριμένα, σε εργοστάσιο που ανήκει στην εταιρεία τεχνολογίας Sehnzhen Evenwin Precision Technology, στην πόλη Ντονγκουάν, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία αντικατάστασης του προσωπικού αποκλειστικά με ρομπότ. Στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει το προσωπικό των 1.800 εργαζομένων κατά 90 τοις εκατό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC, στην ίδια πόλη από τον περασμένο Σεπτέμβριο συνολικά 505 εργοστάσια έχουν επενδύσει περίπου 587 εκατομμύρια ευρώ στην αγορά ρομπότ, τα οποία σταδιακά θα αντικαταστήσουν ή θα καταλάβουν τις θέσεις 30.000 εργαζομένων. Η ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας έχει κάνει τη ζωή των ανθρώπων περισσότερο συναρπαστική αλλά παράλληλα και πιο περίπλοκη. Τα σενάρια των κινηματογραφικών ταινιών επιστημονικής φαντασίας φαντάζουν ολοένα και πιο ρεαλιστικά, κάτι που ενδεχομένως προκαλεί φόβο και ανησυχία. Είναι άραγε πιθανόν στο μέλλον να ζήσουμε την «Εξέγερση των Μηχανών»; ρομπότ θέσεις εργασίας τεχνολογία Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time14 Σεπτέμβριος 2015 14:22:21


Δύσκολοι καιροί και για το BBC – Ανακοίνωσε περικοπές περισσότερων από 1.000 θέσεων εργασίας

02 Ιούλιος 2015 15:42:27

MEDIA ΚΟΣΜΟΣ To BBC ανακοίνωσε ότι θα περικόψει περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας επειδή αναμένει μείωση των εσόδων του κατά 150 εκατομμύρια στερλίνες (234 εκατομμύρια δολάρια) από αυτό που προέβλεπε να εισπράξει από το ειδικό τέλος το επόμενο οικονομικό έτος λόγω της στροφής του κοινού του από την τηλεόραση στο Ίντερνετ. Κάθε νοικοκυριό στη Βρετανία που έχει τηλεόραση καταβάλλει 145,50 στερλίνες ετησίως στο BBC, το βρετανικό δημόσιο δίκτυο που ιδρύθηκε το 1922. «Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα έσοδα από τα τέλη άδειας για την περίοδο 2016/17 θα είναι μειωμένα κατά 150 εκατομμύρια στερλίνες από αυτό που αναμενόταν το 2011», αναφέρεται σε ανακοίνωση του BBC. «Αυτό συμβαίνει γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν iPlayer, κινητά και την διαδικτυακή ενημέρωση, ενώ ο αριθμός των νοικοκυριών που έχουν τηλεόραση μειώνεται», προσθέτει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο στην ανακοίνωσή του, στην οποία προσθέτει ότι αυτό ενισχύει την πεποίθηση ότι υπάρχει «ανάγκη για εκσυγχρονισμό του ειδικού τέλους για να καλύπτουν τις ψηφιακές υπηρεσίες». Το δίκτυο, το οποίο απασχολεί σήμερα περισσότερους από 16.600 ανθρώπους, διευκρίνισε ότι οι περισσότερες περικοπές θα αφορούν διοικητικές θέσεις και ότι θα γίνουν για την εξοικονόμηση χρημάτων και για λόγους «απλοποίησης». Τα τελευταία χρόνια το BBC έχει ήδη περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο πλαίσιο ενός σχεδίου εξοικονόμησης χρημάτων ύψους 800 εκατομμυρίων στερλινών, το οποίο άρχισε να υλοποιεί το 2010. Μόνον το 69% των Βρετανών ενηλίκων ενημερώνεται πλέον από το BBC μέσω τηλεόρασης, ενώ μόνον ένα 50% των προσώπων ηλικίας 16 ως 24 ετών εξακολουθεί να παρακολουθεί το ειδησεογραφικό δίκτυο μέσω τηλεόρασης, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών στην χώρα. BBC Βρετανία τηλεόραση θέσεις εργασίας περικοπές ίντερνετ Has video:

Vice Όλες οι ειδήσεις Time02 Ιούλιος 2015 15:42:27


Σχεδόν 200.000 αιτήσεις για 32.433 θέσεις πεντάμηνης εργασίας

29 Απρίλιος 2015 10:25:52

ΕΛΛAΔΑ Τις 192.571 έφθασαν οι αιτήσεις, που υποβλήθηκαν μέσω διαδικτύου στον ΟΑΕΔ, για τα 5μηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους. Ομως οι θέσεις πλήρους απασχόλησης, στο πλαίσιο του προγράμματος, ανέρχονται σε 32.433. Δηλαδή έγιναν σχεδόν 6πλάσιες αιτήσεις σε σχέση με τις θέσεις που είχαν προκηρυχθεί. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων αφορούσε ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, κατά το χρονικό διάστημα από τις 6 έως τις 27 Απριλίου. Τα κριτήρια κατάταξης αφορούσαν ανεργία έως 36 μήνες, ενώ λήφθηκε υπόψη το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων. αιτήσεις θέσεις εργασίας

Vice Όλες οι ειδήσεις Time29 Απρίλιος 2015 10:25:52


Έως τις 12 το μεσημέρι οι αιτήσεις για 32.433 θέσεις εργασίας στους δήμους

27 Απρίλιος 2015 09:50:18

ΕΛΛAΔΑ Έως τις 12 το μεσημέρι (σήμερα Δευτέρα) μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν την ηλεκτρονική αίτηση στον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα που αφορά στη δημιουργία 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε μηνών στους δήμους της χώρας. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο, αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ ( www.oaed.gr ) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων». Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μια από τις παρακάτω κατηγορίες: 1. Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. 2. Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς 3. Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. 4. Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτημα II της Δημόσιας Πρόσκλησης 5. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών. ΟΑΕΔ θέσεις εργασίας Ανεργία μητρώα ανέργων

Vice Όλες οι ειδήσεις Time27 Απρίλιος 2015 09:50:18


Σχέδιο Γιούνκερ για επενδύσεις που θα φέρουν 1,3 εκατ. νέες θέσεις εργασίας στην ΕΕ

03 Μάρτιος 2015 12:55:54

Από το βήμα συνεδρίου που διοργανώνει η ΕΤΕπ στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξήρε τις δυνατότητες του σχεδίου του με στόχο την τόνωση των επενδύσεων στην Ευρώπη. Αναλυτικά

Vice Όλες οι ειδήσεις Time03 Μάρτιος 2015 12:55:54